В ООН розглядають оновлений проект резолюції щодо окупованого Криму

В ООН розглядають оновлений проект резолюції щодо окупованого Криму

На засідання Генасамблеї ООН прибули члени Меджлісу кримськотатарського народу

У Нью-Йорку 14 листопада почався засідання Третього комітету Генеральної асамблеї ООН, на якому розглянуть оновлений проект резолюції з прав людини в окупованому Криму.

У складі української делегації на засідання Генеральної асамблеї ООН прибули члени Меджлісу кримськотатарського народу, в тому числі народний депутат України Мустафа Джемілєв, українські дипломати і правозахисники.

Робота комітету почалася о 17:00 за київським часом. Онлайн-трансляцію засідання комітету транслюють Радіо Свобода і Крим.Реалії.

Обговорення питань, передбачених порядком денним роботи Третього комітету Генеральної асамблеї ООН триватиме до 20:00 за київським часом.

Також в рамках засідання комітету заплановано ряд заходів, в тому числі брифінг з іноземними журналістами.

Україна внесла до секретаріату Третього комітету Генасамблеї ООН в жовтні оновлену резолюцію з прав людини в Криму. У новому документі міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи рекомендацій Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму і забезпечити навчання українською і кримськотатарською мовами на півострові.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: