Україна домоглася невизнання російських змагань у незаконно анексованому Криму

Україна домоглася невизнання російських змагань у незаконно анексованому Криму

World Sailing задовольнила скаргу Вітрильної федерації України.

Вітрильна федерація України у відповідь на свою вимогу отримала підтвердження від World Sailing (світова федерація, яка відповідає за проведення олімпійських та паралімпійських змагань із вітрильного спорту) стосовно невизнання дійсними змагань, які планувала провести Російська Федерація у м. Севастополь (Крим) з 8-го по 15-е вересня 2017 року, а також російського національного чемпіонату з віндсерфінгу, який планувався впродовж того ж самого періоду.

Як зазначається в офіційному листі за підписом виконавчого директора World Sailing до президента російської федерації вітрильного спорту:

«Проведення змагань є можливим лише за ініціативою та під егідою української федерації вітрильного спорту. А оскільки, відповідно до рішень ООН та Міжнародного олімпійського комітету, Крим визнано частиною України, то будь-які змагання можуть проводитись під егідою української федерації вітрильного спорту», - йдеться у прес-релізі, який отримав «Главком».

За словами Дмитра Шимківа віце-президента Вітрильної федерації України, в організації не просто добилися визнання того, що ініційовані Росією змагання у Криму є порушенням міжнародних правил.

«Світова вітрильна федерація World Sailing визнала, що Крим - це невід’ємна частина України. Отже, будь-які змагання, які проводяться на території незаконно анексованого Криму, не можуть йти в міжнародний залік країни-агресора», - сказав він.

1

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: