В Раді зареєстрована постанова про звільнення Супрун та Лінчевського

В Раді зареєстрована постанова про звільнення Супрун та Лінчевського

Автори документа вказують на низку негативних наслідків керування МОЗом

У Верховній Раді зареєстрована постанова про невизначеність правового статусу керівництва МОЗ України, невідповідність Уляни Супрун та Олександра Лінчевського займаним посадам, а також про звернення до Кабінету міністрів із вимогою звільнення очільників міністерства.

Документ зареєстровано у парламенті 11 липня, і наразі він переданий на розгляд керівництву ВР.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що 20 червня на засіданні профільного комітету парламенту робота МОЗ щодо організації функціонування НДСЛ «Охматдит» була визнана незадовільною.

Також, за підсумками аудиту Рахункової палати, незадовільною була визнана робота керівництва МОЗ і в частині реалізації програм з лікування українців за кордоном.

Окрім цього, автори вказують на низку негативних наслідків керування МОЗом Супрун і Лінчевським. Зокрема, за час їх роботи прискорилося вимирання українців, а близько 70 тисяч медичних працівників виїхали за кордон.

«Колективний імунітет нації знищено. Міжнародні закупівлі зірвано. Впровадження автономізації медичних закладів теж зірвано. Державну програму боротьби з раком провалено», - наголошується у документі.

Також ініціатори проекту постанови зауважують: «На тлі такої складної ситуації з ефективністю роботи Міністерства охорони здоров’я України є неприпустимими непрофесійні висловлювання заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського щодо безперспективності виділення коштів для лікування хворих громадян на рак, яке викликало обурення суспільства та є несумісним із покладеними на Міністерство охорони здоров’я України завданнями».

У пояснювальній записці зазначається, що постанова була підготовлена за ініціативи та безпосередньої участі ГО «Національний інтерес України». Серед ініціаторів постанови нардепи: Ігор Шурма, Олег Мусій, Андрій Лозовий, Андрій Шипко, Олександра Кужель.

Нагадаємо, у соцмережах масово обурилися заявою чиновника МОЗу, який на засіданні Рахункової палати заявив, що кожен четвертий українець, хворий на рак, лікується за кордоном неефективно, ці хворі помирають.  

У міністерстві охорони здоров’я України прокоментували виступ Лінчевського.

Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан оприлюднив на своїй сторінці у Facebook посилання на аудіозапис скандального виступу Лінчевського.

У свою чергу прем'єр-міністр  Володимир Гройсман доручив відкрити дисциплінарне провадження щодо заступника глави МОЗу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: