В Україні може з’явитись закон про українську мову у сфері послуг

В Україні може з’явитись закон про українську мову у сфері послуг

Акція на підтримку української мови

Фото: Главком

За словами президента цей проект має гарантувати українській мові повноправну присутність у сфері послуг

Президент України Петро Порошенко анонсує законопроект щодо гарантій повноправної присутності української мови у сфері послуг.

Про це Порошенко повідомив під час щорічного послання до українського парламенту про внутрішнє та зовнішнє становище країни.

«Послідовно наповнюємо конкретним змістом державний статус української мови. Перші результати квотування української мови на радіо, дякую вам за підтримку, ми вже чуємо ці результати. Як це спрацює на телебаченні – також невдовзі побачимо», - заявив він.

«На черзі – проект, який гарантує українській мові повноправну присутність у сфері послуг. Він має встановити баланс між державною мовою і принципом «клієнт завжди правий», - додав глава держави.

«Дбаючи про українську, яку «імперія» століттями намагалася знищити, ми як європейська держава залишаємо широкий простір для культурного та інформаційного продукту кримськотатарською, російською та іншими мовами. А у сферу приватного мовного спілкування держава взагалі не має втручатися і втручатися ніколи не буде», - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, найближчим часом завершиться робота над проектом закону щодо особливостей державної політики з відновлення сувернітету та території Донецької і Луганської областей, після чого документ буде винесений на обговорення з громадськістю і міжнародними партнерами.

Як повідомлялося, президент не збирається узгоджувати з бойовиками миротворчу місію ООН.

Він також заявив, що Україна змусить Росію добровільно відмовитися від анексованого Криму.

Порошенко повідомив  сьогодні, що він присвоїв звання Героя Україниспівробітнику Головного управління розвідки Міноборони полковнику Максиму Шаповалу, який загинув внаслідок теракту у Києві. 

Глава держави впевнений, що без завершення реформ Україна втратить державність.

Також сьогодні президент закликав якнайшвидше провести земельну реформу.

Крім того Порошенко закликав нардепів утриматися від перегляду спрощеного оподаткування.

Як стало відомо, дату запуску Державного бюро розслідувань знов перенесли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: