Вбивство Гонгадзе. Суд залишив у силі довічне ув’язнення Пукача

Вбивство Гонгадзе. Суд залишив у силі довічне ув’язнення Пукача
Адвокат Пукача: «Це не рішення, це розправа»
Фото: liga.net

Колишній очільник карного розшуку просив пом’якшити покарання до 15 років ув'язнення

Верховний суд залишив у силі рішення про довічне ув'язнення колишнього голови кримінального розшуку МВС Олексія Пукача за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Колишній очільник карного розшуку просив пом’якшити покарання до 15 років ув'язнення, однак суд відмовив – тепер вирок неможливо оскаржити.

Касаційний кримінальний суд Верховного суду відхилив усі пропозиції, касаційні скарги, в тому числі і адвоката Пукача. Таким чином, залишено в силі рішення попередніх судових інстанцій про довічне ув'язнення для екс-міліціонера за причетність до вбивства Гонгадзе.

«Це не рішення, це розправа. Рішення першого суду було в закритому засіданні. Навіть НКВС в 30 роках розглядало у відкритому режимі, а Печерський (суд – ред.) – на закритому засіданні. Справа сфальсифікована, розслідувалася 3 прокуратурами 10 років. І суд 10 років», – сказав адвокат Пукача Володимир Нестерак.

Тим часом, вдова Георгія Гонгадзе, журналістка Мирослава Гонгадзе подякувала усім, хто підтримував її у цей непростий час. Свою реакцію на рішення Верховного суду Гонгадзе опублікувала на сторінці в Facebook. «8 років тривав розгляд справи щодо вбивці, Генерала Пукача, де він оскаржував своє покарання, довічне ув’язнення.

Сьогодні Верховний Суд поставив крапку. Тепер усі виконавці понесли покарання.

Дякую усім хто підтримував, але зрештою лише ми з Valentyna Telychenko знаємо скільки нервів, зусиль, послідовності і відданості це вимагало. У безвиході ми не склали рук. Справа за замовниками. Суспільство їх знає. Правосуддя має настати для Гії, для родини, для країни. Ніколи не забуду», – написала журналістка.

Нагадаємо, 3 травня США закликали здійснити правосуддя щодо загиблих в Україні журналістів Павла Шеремета, Георгія Гонгадзе, Вадима Комарова та інших. Звернення присвятили Всесвітньому дню свободи преси.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: