Верховний суд дозволив партії Саакашвілі йти на вибори

Верховний суд дозволив партії Саакашвілі йти на вибори
Лідер партії «Рух нових сил» Михайло Саакашвілі

29 червня «Рух нових сил» повторно подаватиме документи до ЦВК для реєстрації

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду України не задовольнив позов Центральної виборчої комісії, яка відмовилась реєструвати на позачергових виборах до Ради кандидатів від партії «Рух нових сил» Михайла Саакашвілі.

Про це повідомляє «Рбк-Україна».

Зазначається, що під час розгляду апеляційної скарги, яка розпочалась у п'ятницю 28 червня, а завершилась вже вночі 29 червня, суддя зазначила, що «постанова Центральної виборчої комісії від 23.06.2019 №1205 є протиправною та підлягає скасуванню».

«Апеляційну скаргу виборчої комісії залишити без задоволення», - зачитала суддя.

Після цього прихильники Саакашвілі в залі суду почали вигукувати: «Суду повага!».

Член ради партії «Рух нових сил» та колишній заступник генпрокурора України Давід Саквалерідзе на своїй сторінці у Facebook анонсував, що в суботу, 29 червня, політсила повторно подаватиме документи до ЦВК для реєстрації.

Як повідомляв «Главком», 23 червня Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати партії «Рух нових сил Михайла Саакашвілі» в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі (88 осіб) та одномандатних виборчих округах (11 осіб) на позачергових парламентських виборах. 

У вівторок, 25 червня, ввечері суд дозволив партії Михайла Саакашвілі «Рух нових сил» брати участь у дострокових парламентських виборах.

26 червня голова ЦВК Тетяна Сліпачук на брифінгу заявила, що комісія вважає свою позицію про відмову в реєстрації виборчих списків «Руху нових сил» законною і відстоюватиме ці рішення в судовому порядку.

Нагадаємо, раніше ЦВК відмовила в реєстрації кандидатів, включених до виборчого списку партії «Рух нових сил» Михайла Саакашвілі.

До слова, 25 червня ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: