Верховний суд Іспанії почав розгляд звинувачень щодо спікера парламенту Каталонії

Верховний суд Іспанії почав розгляд звинувачень щодо спікера парламенту Каталонії

Розслідування стосується також низки інших каталонських законодавців

Верховний суд Іспанії почав розгляд звинувачень проти спікера Каталонського парламенту Карме Форкаделя. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посилання на заяву речника суду.

Також за звинуваченням в бунті і повстанні проти Іспанії проходить іще ряд каталонських депутатів.

При цьому в понеділок, 30 жовтня, державний прокурор Іспанії висловився за застосування щодо лідерів Каталонії звинувачень в повстанні і організації заворушень за їх спробу від’єднати даний регіон від країни.

Як відомо, уряд Іспанії у суботу, 28 жовтня, офіційно взяв під прямий контроль управління Каталонією. Того ж дня екс-глава женералітату Каталонії Пучдемон закликав захищати незалежність мирно.

Крім того, міністерство внутрішніх справ країни усунуло з посади голову каталонської поліції Хосепа Луїса Траперо.

Уряд Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори на 21 грудня.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

Колишній глава женералітату (уряду) Каталонії Карлес Пучдемон перебуває в столиці Бельгії Брюсселі, де, за даними ЗМІ, збирається просити політичний притулок.

Раніше міністр з питань імміграції Бельгії Тео Франкен заявив, що його країна може надати політичний притулок Карлесу Пучдемону.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: