Колишній глава Каталонії полетів до Бельгії. Проситиме притулок?

Колишній глава Каталонії полетів до Бельгії. Проситиме притулок?

ЗМІ повідомляють, що разом із колишнім главою каталонського женералітату в Брюссель прибули кілька колишніх членів його уряду

Колишній глава женералітату (уряду) Каталонії Карлес Пучдемон перебуває в столиці Бельгії Брюсселі. Про це повідомила в понеділок іспанська газета «Періодика».

Ще кілька іспанських ЗМІ повідомили, що отримали від влади Іспанії підтвердження інформації про перебування Пучдемона на території Бельгії.

У свою чергу газета «Вангуардія» повідомила, що разом із колишнім главою каталонського женералітату в Брюссель прибули кілька колишніх членів його уряду.

Раніше повідомлялося, що деякі члени женералітату Каталонії, раніше відстороненого від роботи урядом Іспанії, у понеділок прийшли на свої робочі місця і виклали фотографії на підтвердження.

Уряд Іспанії надав членам уряду Каталонії час на те, щоб забрати особисті речі з державних будівель. Водночас Мадрид попередив каталонських чиновників, що якщо вони спробують продовжити роботу в своїх колишніх відомствах, проти них можуть висунути обвинувачення.

Раніше міністр з питань імміграції Бельгії Тео Франкен заявив, що його країна може надати політичний притулок Карлесу Пучдемону.

Як відомо, уряд Іспанії у суботу, 28 жовтня, офіційно взяв під прямий контроль управління Каталонією. Того ж дня екс-глава женералітату Каталонії Пучденон закликав захищати незалежність мирно.

Крім того, міністерство внутрішніх справ країни усунуло з посади голову каталонської поліції Хосепа Луїса Траперо.

Уряд Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори на 21 грудня.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: