Вибори в Німеччині: у Берліні влаштували стихійний мітинг проти «нацистів AfD»

Вибори в Німеччині: у Берліні влаштували стихійний мітинг проти «нацистів AfD»
Учасники акції протесту

Люди вигукують антифашистські гасла: «ми проти нацистів», «біженцям тут раді», «геть нацистську пропаганду»

На берлінській площі Alexanderplatz, де партія «Альтернатива для Німеччини» (Alternative für Deutschland, AfD) святкує високий результат на виборах, зібрався масовий стихійний мітинг.

Як повідомляє «Європейська правда», під будівлею торгівельного центру FitX на Александерплац, де проходить післявиборна вечірка AfD, зібралося понад тисячу людей, їх кількість збільшується попри дощ. У розмові з кореспондентом видання люди повідомили, що самоорганізувалися за домогою соцмереж.

«Люди вигукують антифашистські гасла: «ми проти нацистів», «біженцям тут раді», «геть нацистську пропаганду». Також популярними є кричалки «AfD – фашисти» та «нацистські свині», - зазначає ЗМІ.

Учасники акції кидають пляшки у напрямку двугого поверху торгівельно-розважального центру, де відбувається святкування AfD.

Також відомо про перше затримання, між тим, мітинги розпочалися також в інших містах.

Достеменно невідомо, які претензії до неї має поліція, однак журналісти чули дзвін пляшки, кинутої в бік медіазони; невдовзі після того поліцейські витягли з натовпу одну з учасниць протесту.

Варто зазначити також, що мітингарі перекрили половину проїжджої частини Отто Браун штрассе, розташованої поруч з місцем стихійного протесту.

Як відомо, праворадикальна та проросійська партія «Альтернатива для Німеччини» зайняла третє місце на парламентських виборах в Німеччині.

Нагадаємо, в неділю, 24 вересня, в Німеччині проходили вибори до Бундестагу. Явка на виборах становила близько 75 відсотків, зрісши порівняно з 71,5 відсотка в 2013 році.

Відповідно до екзитполів, на виборах перемагає блок «Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз» із 32,5% голосів виборців, СДПН стає другою – у неї близько 20%. Третьою соціологи назвали «Альтернативу для Німеччини» - 13,5%, четвертою – «Вільну демократичну партію» із 10,5%. П’яте і шосте місце згідно з екзитполами – у «Зелених» (9,5%) та «Лівої партії» (9%).

Заступниця голови Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мануела Швезіґ після оприлюднення прогнозів щодо результатів виборів до Бундестагу заявила, що партія піде в опозицію.

Проте, у Меркель все ще розраховують на спільну коаліцію із соціал-демократами.

Меркель з соратниками зустріли новину про свою перемогу з сумними обличчями.

Порошенко і Гройсман привітали з перемогою на виборах «лідера миру і стабільності» Меркель.

Дивіться також: Як Німеччина обирала собі парламент. Фотогалерея

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: