Влада вирішила, що пандемія вже закінчилась, – Шлапак

Влада вирішила, що пандемія вже закінчилась, – Шлапак
Алла Шлапак висловила занепокоєння, що у Києві будуть зменшені програми розвитку міста

Уряд, як і більшість в парламенті, взяв моду приймати рішення про додаткові соціальні гарантії, – заявила Шлапак

Уряд вирішив, що фонд боротьби з коронавірусом можна скоротити у 30 разів – до 2,6 млрд грн. Про це під час брифінгу заявила кандидат у депутати до Київської міської ради від «Батьківщини» Алла Шлапак.

«Уряд вже вирішив, що пандемія напевно 1 січня 2021 року закінчиться. У бюджеті на 2021 рік на боротьбу з пандемією закладено 2,6 млрд грн. При цьому у 2020 році з фонду у 60 млрд грн кошти були потрачені не на лікарні і підготовку дистанційного навчання, а на дороги», – заявила Алла Шлапак.

Кандидат у депутати до Київської міської ради від «Батьківщини» Алла Шлапак висловила нерозуміння, що уряд ухвалює рішення про додаткові соціальні гарантії, а коштів на це не виділяє, що створює проблеми для місцевих бюджетів.

«Уряд, як і більшість в парламенті, взяв моду приймати рішення про додаткові соціальні гарантії, але при цьому абсолютно не забезпечуючи це фінансово. А фінансування додаткових соціальних гарантій повністю лягає на місцеві бюджети. Але ж місцеві бюджети коштів не отримують на такі цілі», – стверджує Шлапак.

Алла Шлапак висловила занепокоєння, що у випадку виконання додаткових соціальних державних гарантій, у Києві будуть зменшені програми розвитку міста.

«Якщо місто буде виділяти кошти на додаткові державні гарантії, то будуть зменшені кошти на розвиток міста – це впровадження екологічних стандартів, проведення аудиту, розвиток метро, будівництво мостів», – заявила кандидат у депутати до Київської міської ради від «Батьківщини» Алла Шлапак.

Читайте також: «Коронавірусний» фонд спустошується: Мінфін звітує, куди пішли гроші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: