Волкер змінив позицію щодо російських спостерігачів на виборах в Україні

Волкер змінив позицію щодо російських спостерігачів на виборах в Україні
Спеціальний представник США Курт Волкер

Спецпредставник США визнав, що застереження України щодо безпеки є реальними

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер назвав «реальною» загрозу, яку можуть представляти спостерігачі з Росії для президентських виборів в Україні.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter після того, як запевняв, що вважає нормальною присутність росіян у складі місії ОБСЄ на українських виборах.

«Вітаємо готовність України сприяти роботі місії Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ. Ми впевнені в тому, що Україна віддана вимогам прозорості, а також проведенню вільних і чесних виборів», - підкреслив Волкер.

Він також наголосив: «Треба пам'ятати, що Росія є агресором в Україні, а отже застереження України щодо безпеки є реальними».

Напередодні спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер запропонував Україні допустити російських спостерігачів на президентські вибори - у складі місії БДІПЛ (Бюро з демократичних інститутів і прав людини при ОБСЄ).

У четвер, 7 лютого, Верховна Рада ухвалила закон, яким заборонила громадянам Російської Федерації та особам, запропонованим російською стороною, бути офіційними спостерігачами на президентських, парламентських і місцевих виборах в Україні.

Раніше в ОБСЄ пояснили, чому відправляють росіян спостерігати за виборами в Україні.

До вашої уваги:  
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: