Яценюк закликав Захід залишати Україну на своїх радарах

Яценюк закликав Захід залишати Україну на своїх радарах

Не відступайтесь від України, - закликав Яценюк

Лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звернувся до західних партнерів з послання: Україна повинна бути на ваших радарах.

«Моє послання до світових лідерів:  ми продовжуємо свою справу. Україна повинна бути на ваших радарах. Ми розуміємо, що у вас є ціла низка проблем. Але не відступайтесь від України!» - сказав Яценюк в інтерв'ю The Wall Street Journalпід час візиту до Брюсселя.

Журналіст видання зазначив, що послання Яценюка до світових лідерів - дотримуватися курсу. «Він був з візитом у віце-президента США Джо Байдена у Вашингтоні, канцлера Німеччини Ангели Меркель в Берліні і знову прибув до Брюсселя на цьому тижні для зустрічі з керівництвом Європейського Союзу», - йдеться в матеріалі.

Автор статті з назвою «Закляті друзі» української політики прагнуть уникнути розколу зразка 2005 року» згадує «непрості відносини між паном Порошенком і паном Яценюком», які «почалися того ж дня, як президентському блоку не вдалося створити парламентську більшість в 2014 році».

Відразу ж з'явилися паралелі з розпадом помаранчевої революції в Україні десять років тому, - йдеться в статті. «Проте цього разу все відбулося не так, я в 2005 році», - зазначається в матеріалі.

Яценюк наголосив, що прагнув уникнути повторення досвіду співпраці Ющенка-Тимошенко. Той минулий досвід, за його словами, «повністю підірвав репутацію України». «Я не міг дозволити цьому повторитися», - сказав він.

«Моєю найбільшою турботою було те, щоб уникнути копії відносин між Тимошенко і Ющенком, - сказав він. - Тому що, знаєте, після цього немає переможців. Єдиним переможцем став Янукович і... Росія».

Нагадаємо, під час нещодавнього візиту  Арсенія Яценюка до Берліна в інтерв'ю виданню Die Welt він сказав: «На кону стоять базові принципи і цінності. Якщо хтось на Заході вірить, що з Росією можна домовитися за рахунок України, він робить серйозну помилку. Як наслідок, за цю помилку Європа і США будуть змушені заплатити високу ціну».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: