Якщо склад та дохід сім’ї змінюється бодай на гривню, треба подавати нові документи на субсидію – експерт

Якщо склад та дохід сім’ї змінюється бодай на гривню, треба подавати нові документи на субсидію – експерт

Згідно нових правил, тепер буде ускладнення для громадян, адже потрібно подавати нову заяву і нову декларацію

Згідно нових правил зміна доходу або складу сім’ї зобов’язує претендента на субсидію по-новому подавати заяву та декларацію для отримання субсидії. Про це розповів Олександр Сергієнко, директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста» під час прес-конференції в прес-центрі «Глакома».

Згідно старих і новин правил на отримання субсидії треба повідомляти про зміни в складі сім’ї або про зміни доходів, якщо сім’я отримує субсидію. Згідно нових правил, тепер буде ускладнення для громадян, адже потрібно подавати нову заяву і нову декларацію. За його словами, ця дрібниця призведе до позбавлення житлової субсидії  тисячі і стоні тисяч сімей.

«Навіть, якщо дохід змінюється на одну гривню, то ви все одно повинні подавати нову заяву та нову декларацію. Ніякого порогу не має. Вважається, що у вас є якийсь стабільний дохід, ви отримуєте зарплату. Тепер вам зарплату підняли чи урізали, чи змінився склад сім’ї , змінився сукупний дохід сім’ї, навіть якщо він змінився, повторююся, на одну гривну, подаєте нову декларацію», - говорить експерт.

Майновий стан оцінюється. Є правило, що покупка або послуга понад  50 тисяч гривень призводить до скасування субсидії. Є кілька винятків, зокрема на лікування чи навчання.

«Але цікава ситуація з автомобілістами – пересічниками. Так звані «євробляхери» не реєструють свої покупки автомобілів на іноземних номерах в жодному українському реєстрі, тобто в декларації своїй не вказується придбання автомобіля. А отже, потенційно ще можуть навіть претендувати на отримання субсидії», - наголошує експерт.

Нагадаємо, що Кабмін буде по-новому нараховувати субсидії на опалювальний сезон

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: