Янукович назвав людей, які дестабілізували ситуацію в Україні в 2014 році

Янукович назвав людей, які дестабілізували ситуацію в Україні в 2014 році

Екс-президент каже, що олігархи всередині ПР працювали проти його влади

Екс-президент Віктор Янукович стверджує, що під час подій на Майдані всередині правлячої на той час Партії регіонів діяла «опозиція», яка під тиском олігархів працювала проти його влади. Про це він заявив під час відеодопиту.

«Ми знали, що всередині, наприклад, фракції Партії регіонів працювала опозиція і депутати, які залежали від деяких олігархів, вони почали схилятися в бік опозиції. Це було не раз, не два – за останній тиждень їхня позиція була такою: як скаже хазяїн. А хто ваш хазяїн?» – сказав він.

Янукович додав, що йдеться про «величезну групу» всередині фракції ПР, яку очолював Сергій Тігіпко. «І він відверто мені казав: я з вами згоден, Вікторе Федоровичу, але мене схиляє пан Фірташ. І поруч з ним пан Льовочкін, який також грав у свої ігри. І врешті-решт вони зруйнували коаліцію і фактично зруйнували стабільність у країні», – сказав Янукович.

За його словами, остаточно стабільність було зруйновано 22 лютого, коли Верховна Рада почала приймати незаконні, на його думку, рішення.

Як раніше повідомлялось, генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно усно оголосив підозру у державній зраді екс-президенту Януковичу.

Янукович під час відеодопиту звинуватив у розстрілі Майдану «Правий сектор» і «Свободу». Він також розповів, чому не підписав угоду з ЄС про зону вільної торгівлі.

Також Янукович запевняє, що в день розстрілу активістів Євромайдану 20 листопада мав інформацію, що стріляли начебто з будинків, контрольованих протестувальниками, але не може пригадати, хто йому надав такі дані.

Пряму трансляцію сьогоднішнього відеодопиту дивіться тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: