За чотири дні до виборів Порошенко замінив 64 довірені особи

За чотири дні до виборів Порошенко замінив 64 довірені особи
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Вінниці 27 березня. Фото з сайту глави держави

Глава держави відмовився від нардепа-олігарха Олександра Гереги, поета і видавця Івана Малковича, одіозного митця Леся Подерв’янського

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію 64 довірених осіб кандидата на пост президента України і діючого глави держави Петра Порошенка.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на постанову ЦВК від 27 березня.

Порошенко відмовився від послуг нардепа-олігарха Олександра Гереги (192 округ), поета і видавця Івана Малковича (211 округ), одіозного митця Леся Подерв’янського (212 округ), декана Києво-Могилянської бізнес школи Олександра Саврука (222 округ).

Крім цього, на підставі заяви Порошенка ЦВК зареєструвала 64 нових його довірених осіб. Зокрема, президент повністю замінив довірених осіб у Хмельницькій і Кіровоградських областях, 4 із 5 – у Волинській області,  5 із 8 - у Вінницькій області, 5 із 7 – в Івано-Франківській області, 5 із 13 – у Києві.

Як повідомили «Главкому» представники депутата Гереги, його виключення зі списку довірених осіб кандидата на пост президента Петра Порошенка є суто технічним рішенням. «З метою захисту інтересів кандидата на пост Президента України під час голосування, підрахунку голосів виборців та під час встановлення підсумків голосування було прийнято рішення про заміну довірених осіб - VIP-агітаторів на довірених осіб - юристів. У день виборів вони перебуватимуть на території ТВО з 7:00 31 березня, а після їх закриття о 20:00 будуть слідкувати за підрахунками голосів у ОВК. Така заміна відбулася у виборчих округах по всій Україні», - уточнила помічник народного депутата Олександра Гереги у ВРУ Уляна Ткаченко.

(для перегляду списку натисніть на зображення)

У Центрвиборчкомі додали, посилаючись на  частину восьмої статті 67 Закону України «Про вибори Президента України», що кандидат на пост президента у будь-який час до дня виборів може прийняти рішення про відкликання довіреної особи та про внесення іншої кандидатури замість вибулої.

Нагадаємо, що цієї неділі, 31 березня українці обиратимуть із 39 кандидатів у президенти нового главу держави.

 Читайте також:
Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: