Заборона на в'їзд до України: Саакашвілі не змирився і подав апеляцію

Заборона на в'їзд до України: Саакашвілі не змирився і подав апеляцію
Міхеіл Саакашвілі

Судове засідання призначено на 11 жовтня

Львівський апеляційний адміністративний суд узяв до розгляду апеляційну скаргу представника колишнього президента Грузії і лідер «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 10 серпня.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 25 вересня.

Саакашвілі добивається скасування через суд постанови прикордонного загону щодо заборони в’їзду на територію України до 2021 року. Політику заборонили в’їзд до України за порушення перетину держкордону 10 вересня 2017 року в пункті пропуску «Шегині» Мостиського прикордонного загону. Мостиський районний суд визнав винним Міхеіла Саакашвілі у вчиненні правопорушення передбаченого ч.2 ст. 204-1 КУпАП та призначив штраф в розмірі 3400 грн.

Розгляд апеляції призначено на 9 ранку 11 жовтня.

Як повідомляв «Главком», Львівський окружний адміністративний суд відмовив Міхеіла Саакашвілі у задоволенні позову.  Суддя Олександр Коморний дійшов висновків, що екс-президент Грузії  не надав суду документа, який підтверджує його законність проживання на території України. Відтак, на думку суду, щодо особи, яка не має законних підстав для проживання в Україні та порушує визначені норми законодавства України, винесення рішення про заборону в'їзду в Україну є правомірним.

Нагадаємо, що 12 лютого цього року Саакашвілі депортували з України. Політику оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації. За даними Генпрокуратури України, лідер «Руху нових сил» співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні. Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $0,5 млн від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів.  Декілька днів  тому Саакашвілі заявив, що хоче повернутися до Грузії.

Читайте також публікації: Давид Сакварелідзе: Луценко сподівається стати прем’єром або наступником Порошенка

Як Саакашвілі з Курченком владу захоплювали. Ганебний фінал гучної справи

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: