Запоріжжя позбулося частини пам'ятника Пушкіну

Запоріжжя позбулося частини пам'ятника Пушкіну
Міська влада буде зберігати барельєф до подальшого вирішення долі самого пам'ятника
iz.com.ua

Комунальники демонтували скульптурний портрет російського поета

У Запоріжжі 26 липня місцева влада провела демонтаж частини пам'ятника російського поета Пушкіна. Про це повідомляє місцеве видання «Індустріалка».

У Запорізькій міській раді повідомили, що вчора ввечері комунальними службами був проведений демонтаж частини пам'ятника Пушкіна. З основної конструкції був прибраний скульптурний портрет російського поета.

Надалі міська влада буде зберігати барельєф до подальшого вирішення долі самого пам'ятника.

22.jpg (128 KB)

Пам'ятник було встановлено у 1999 році, до 200-річчя від дня народження Пушкіна. У міській раді повідомляли, що «Пушкін» не перебував на обліку, як пам’ятник культурної спадщини.

Нагадаємо, раніше у Миколаєві комунальники демонтували пам’ятник Пушкіну.

Також пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну у центрі Ужгорода зазнав метаморфоз. Спершу його перейменували на честь французького співака і музиканта Джо Дассена. Пізніше ж погруддя, за рішенням міської ради, демонтували.

Крім того, у ніч проти суботи, 9 квітня, в Тернополі зник пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну. Як повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал, пам’ятник, який розташовувався у сквері на вулиці В’ячеслава Чорновола, демонтували за рішенням виконавчого комітету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: