Зеленський став найвпливовішою людиною Європи за версією Politico

Зеленський став найвпливовішою людиною Європи за версією Politico
Зеленський очолив опитування Politico як найвпливовіша людина в Європі
фото: @herszenhorn

Один із читачів американського видання назвав українського президента «маяком надії»

Читачі американського видання Politico назвали президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною у Європі. Про це свідчать результати онлайн-голосування на сайті видання.

Зазвичай цей список публікують наприкінці року, востаннє – у грудні 2021-го. Тоді його очолив італійський прем'єр-міністр Маріо Драгі. Однак, на тлі російського вторгнення в Україну й глибоких геополітичних та економічних зрушень, які відбулися після цього, читачам запропонували проголосувати ще раз.

Один із учасників опитування Audience Choice, яке було розпочато на початку березня, описав Зеленського як «маяк надії», який прагнув до «миру, демократії, порядності», оскільки Україна намагається протистояти вторгненню російських військ.

Видання відзначило, що з початку повномасштабного вроргнення Росії Зеленський регулярно публікував відеозвернення до громаждян в соціальних мережах. Він також виступив із потужними промовами в Конгресі США, парламенті Великої Британії, Бундестазі Німеччини, щоразу наголошуючи, що Україна потребує більшої підтримки Заходу в її боротьбі проти Росії.

Звернення президента України, зазначає Politico, допомогли змінити характер дебатів у Європі. Наприклад, Німеччина призупинила будівництво газопроводу «Північний потік–2» незадовго до вторгнення та порушила табу на відправку зброї до зон конфлікту, а також пообіцяла збільшити витрати на оборону.

Країни, які нещодавно критикували міграційну політику Європи, такі як Польща та Угорщина, відкрили свої кордони для українських біженців, які рятуються від війни.

Ще у лютому повідомлялося, що західні аналітики на пишуть так: комік став найпотужнішим лідером світу, в той час як політичні лідери виглядають як клоуни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: