Зеленський записав відеозвернення до українців на тлі вторгнення РФ

Зеленський записав відеозвернення до українців на тлі вторгнення РФ
Президент записав відеозвернення до українців
фото: president.gov.ua

21 лютого Путін визнав фейкові «республіки» і дав добро на введення військ в Україну

Президент Володимир Зеленський після засідання Ради національної безпеки та оборони записав відеозвернення до українців. Звернення транслював Офіс президента.

«Ми не піддаємось на провокації, наші кордони надійно захищені», – заявив Зеленський.

Він зазначив, що визнання незалежності окупованих районів Донбасу може означати односторонній вихід із Мінських угод.

Володимир Зеленський повідомив, що обговорив ситуацію, що склалася, з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президентом США Джозефом Байденом, прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Також запланована телефонна розмова з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

«Останні дії РФ – це порушення суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. Уся відповідальність за наслідки у зв’язку зі згаданими рішеннями покладається на Росію», – зазначив Зеленський.

Він зазначив, що сьогодні МЗС України направило державам – членам Ради Безпеки ООН запит на основі Будапештського меморандуму з вимогою негайно провести консультації. Також ініційовано скликання засідання Ради Безпеки ООН та проведення спеціального засідання ОБСЄ.

«Міжнародно-визнані кордони України залишаться такими ж, незважаючи на дії Росії... Ми не приховуватимемо від вас правду, зараз немає причин для хаотичних дій...Ми на своїй землі, ми нікого і нічого не боїмося, і нікому нічого не віддамо», – підкреслив президент.

РНБО екстрено зібралося після рішення Путіна визнати фейкові «республіки» у Донецькій у Луганській областях. Також Путін дав добро на введення військ в Україну: опубліковано укази.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що засідання не закрилося, тому можливі додаткові оголошення. Він також уточнив, що робота РНБО переведена на режим 24/7, а у понеділок на засіданні заслухали генпрокурора.

Напередодні Bloomberg повідомив про санкції Євросоюзу у разі визнання Росією незалежності «ДНР» та «ЛНР». Також Польща ініціювала терміновий саміт ЄС та нові санкції проти Росії.

До цього лідери ЄС назвали дії Путіна кричущим порушення.

Нагадаємо, ввечері 21 лютого президент РФ Володимир Путін після засідання Ради Безпеки РФ виступив із зверненням, у фіналі якого повідомив, що прийняв рішення про визнання «ЛДНР». Невдовзі російський диктатор та ватажки окупаційних утворень підписали відповідні документи.

А ще Путін дав добро на введення військ в Україну: опубліковано укази.

Джонсон вважає, що вторгнення Росії в Україну може відбутись у найближчі години

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: