ЗМІ: Російський бізнес домовляється про зняття санкцій в Україні

ЗМІ: Російський бізнес домовляється про зняття санкцій в Україні

Росіяни намагаються домогтися скасування українських санкцій у найбільш болючій для них транспортній сфері

Російські транспортні компанії, проти яких Україна ввела економічні санкції, намагаються домовитися про виключення зі списку санкцій РНБО. Про це повідомляє «Лівий берег».
«Росіяни намагаються домогтися скасування українських санкцій у найбільш болючій для них транспортній сфері. Не залишає спроб відновити польоти в Україну «Аерофлот». Адже збитки транспортників РФ від українських санкцій в чотири рази перевищують втрати українських авіаперевізників від аналогічних заходів з боку Росії. Бажання російської авіації повернутися в міста України настільки велике, що про нього говорять не представники окремих компаній, а глава Мінтрансу РФ Максим Соколов. При цьому відмовлятися від польотів в окупований Крим російська державна авіакомпанія не збирається», - пише видання.

За його інформацією, домовитися про повернення на український ринок залізничних вантажоперевезень також намагається російська «Перша вантажна компанія», яка була включена в «чорний список» за поставки російських військових вантажів до Криму і на контрольовані сепаратистами території Донбасу. Хоча ще в 2015 році посол України в РФ Володимир Єльченко повідомляв, що діяльність ПВК і її української «дочки» загрожує національним інтересам, безпеці та територіальній цілісності України.
«Журналісти неодноразово зустрічали в непідконтрольних Україні районах Донецької і Луганської областей вагони ПВК, навантажені вугіллям, лісом і чавуном. За словами нардепа Дмитра Тимчука, на сьогодні зібрано достатньо свідчень очевидців і фотодоказів того, що російські залізничні компанії доставляли бойовикам на Донбас з території Росії техніку і боєприпаси», - зазначає видання.
Заступник голови фракції БПП в парламенті Олексій Гончаренко пояснює, що українські санкції спрямовані проти компаній, які ведуть діяльність на окупованих територіях. Тому скасовувати обмеження проти бізнесу, який працює в Криму і на Донбасі, не можна.
«Потрібно бути послідовними і дотримуватися наступного принципу: якщо «Аерофлот» буде літати до Криму, значить, він не повинен літати в Україну. Тому що ми добиваємося, щоб вводилися санкції для всіх, хто, наприклад, будує міст до Криму. Як ми можемо самі не вводити ці санкції?», - підкреслює Гончаренко.
Як повідомлялося, 16 вересня президент Петро Порошенко повідомив про розширення списку санкцій щодо юридичних та фізичних осіб Росії за порушення територіальної цілісності та суверенітету України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: