Отруєння на Одещині: лікарі пояснили, чому не врятували дитину та вагітну жінку

Отруєння на Одещині: лікарі пояснили, чому не врятували дитину та вагітну жінку
Лікар

Лікарі кажуть, що все могло б бути інакше, якби родина вчасно звернулася за допомогою в лікарню

На Одещині блідою поганкою отруїлася багатодітна родина. 11-річний хлопчик та його вагітна мати померли, ще четверо дітей в реанімації. Родина попала в лікарню лише на третій день після отруєння.

Швидку викликали сусіди лише тоді, як у вагітної жінки відмовили кінцівки. Вони кажуть, що жінка не вгледіла поганих грибів через те, що не зналася на цьому, йдеться у сюжеті ТСН. 

«Люди кажуть, що родина відразу не звернулася до лікарів через побоювання, що не вистачить коштів на лікування. За їхніми словами, після перших ознак отруєння родина пила лише мінеральну воду. Батько родини дізнався що втратив дитину і жінку, коли сам вийшов з лікарні. У нього була істерика. Найменша дівчинка, яка грибів не їла, все одно отримала токсини - через молоко матері», - інформує ЗМІ.

Лікарі кажуть, що все могло б бути інакше, якби родина вчасно звернулася за допомогою в лікарню. Медики уточнюють, що після вечері всім стало погано, але до лікарні звернулися лише на третій день. 

«Пізнє звернення відіграло роль», - каже лікар Володимир Босенко, завідувач відділення інтенсивної терапії дитячої обласної лікарні.

«Після вечері уночі у всіх з'явилися нудота і пронос. Це були перші ознаки отруєння, але вони звернулися до лікарів аж на третій день», - зазначив Босенко.

Тим часом сусіди несуть родині продукти і гроші на похорон.

Як відомо, у понеділок, 23 липня, в Одесі померла мати, а у Києві помер її 11-річний син. У столиці залишилися ще дві дитини у важкому стані.

Нагадаємо, з 16 по 20 липня в Івано-Франківській області зареєстровано чотири випадки отруєння грибами. Постраждало троє дорослих та одна дитина 2009 року народження.

Також після цих вихідних шість киян опинилися в реанімації після отруєння грибами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: