Свідок стверджує, що напад на Сергія Стерненка замовив мер Одеси Геннадій Труханов, - ЗМІ

Свідок стверджує, що напад на Сергія Стерненка замовив мер Одеси Геннадій Труханов, - ЗМІ
Мер Одеси Геннадій Труханов

Як тільки адвокати будуть впевнені у безпеці свого свідка, відеозапис його показів буде долучений до матеріалів справи

Як стверджує свідок, відеопокази якого мають адвокати Сергія Стерненка, за чотири дні до останнього нападу на одеського активіста він зустрічався з одним із нападників, Іваном Кузнєцовим, і той повідомив йому, що мер Одеси Геннадій Труханов замовив «поламати нациста Стерненка».

Відео з показами свідка публікує «Дзеркало тижня».

Видання нагадує, що всього на Сергія Стерненка було скоєно три напади: «Під час першого його били битою, під час другого стріляли у потилицю, а під час третього - глибоко розрізали руку. Ці атаки сталися відразу після участі Стерненка в протестах проти знищення міською владою Літнього театру і після того, як він організував серію акцій з протидії російській культурній експансії в Одесі».

Під час останнього нападу Стерненко чинив опір нападникам Івану Кузнєцову і Олександру Ісайкулу. Кузнєцов при цьому отримав смертельні поранення і від отриманих травм помер. Саме з Кузнєцовим зустрічався свідок напередодні замаху і від нього дізнався, що той шукає спільника за 1000 доларів.

Слідство про напад на Стерненка веде СБУ. Як тільки адвокати будуть впевнені у безпеці свого свідка, відеозапис його показів буде долучений до матеріалів справи, - пише «Дзеркало тижня».

Як сказано в матеріалі видання, Генеральна прокуратура намагається зробити Стерненка обвинувачуваним у вбивстві Кузнєцова. До речі, сам Сергій Стерненко стверджує, що звільнення заступника генерального прокурора Віктора Трепака пов'язано як раз з його відмовою пред'являти незаконне обвинувачення.

«З декількох джерел мені стало відомо, що реальною причиною звільнення заступника Генерального прокурора Віктора Трепака стала його відмова виконувати злочинні вказівки по моїй справі», - написав Стерненко у себе в Facebook.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: