«Івано-Франківськгаз» нагадує: на початку року сплата за доставку газу буде на 40% менше, ніж торік

«Івано-Франківськгаз» нагадує: на початку року сплата за доставку газу буде на 40% менше, ніж торік

Найбільш вигідною нова система буде для домогосподарств, які використовують газ для опалення

У першому кварталі 2020 року прикарпатці сплатять за доставку газу на 40% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Завдяки запровадженій НКРЕКП новій системі оплати, споживачі отримують рівномірний та прогнозований платіж за доставку газу впродовж року. Це зменшить навантаження на сімейний бюджет в опалювальний період.

Найбільш вигідною нова система буде для домогосподарств, які використовують газ для опалення. На Прикарпатті частка таких споживачів складає 86%. Наприклад, домогосподарство, яке споживає 1400 куб. м газу на рік, за три місяці сплатить по 140 гривень замість 230-240 гривень.

«Плата за доставку – це не додатковий платіж, а відокремлений із загального рахунку. Споживачі  завжди сплачували за розподіл: раніше вартість доставки газу зазначалась окремим рядком в загальному рахунку.  Тепер відбулося розділення рахунків»,— пояснив комерційний директор АТ «Івано-Франківськгаз»  Віктор Кедик.

Нагадаємо, 24 грудня 2019 року регулятор затвердив нові тарифи для Оператора ГТС та операторів ГРМ. Послуги доставки газу  - це підтримка необхідного  тиску у  газопроводах, ремонт, заміна мереж, ліквідація аварійних ситуацій, встановлення лічильників та інші послуги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: