Джима не виступить на чемпіонаті світу з літнього біатлону

Джима не виступить на чемпіонаті світу з літнього біатлону
Юлія Джима

Про це повідомив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак

В кінці серпня чеське Нове-Место прийме чемпіонат світу з літнього біатлону 2018.

Збірна України традиційно виступить на світовій першості найсильнішим складом.

Президент Федерації біатлону Володимир Бринзак розповів про те, як буде проходити відбір в команду на турнір, хто з лідерів збірної пропустить змагання, а також повідав про те, як проходить підготовка Юлії Джими під керівництвом Уроша Велепеца.

Про формування складу на чемпіонат світу

«До літнього чемпіонату світу жіноча команда буде готуватися на зборі в естонському Отепя. Туди прилетить і Меркушина на контрольне тренування, щоб відбиратися до складу. Тому що спортсменок у нас багато, а в Чехії буде виступати тільки шість, тому потрібно вибрати найсильніших. Вона там приєднається до команди, пробіжить контрольні, і по їх результатах відберемо команду, яка виступатиме в Нове-Место. По юніоркам з основної команди у нас будуть виступати Кипяченкова і сестри Дмитренко», повідомив він.

Про шоу-гонку в Вісбадені

«Нам сказали, що на цю гонку є два місця. Ми переговорили, думали Віту Семеренко відправляти, але потім запропонували Юлії Джимі. Вона погодилася, сказала, що на чемпіонаті світу не виступатиме, але свій тренувальний стан все одно потрібно порівняти з іншими спортсменками, тому вона і прийняла рішення виступити в цій комерційній гонці», - зазначив Бринзак.

Про літній чемпіонат України

«На чемпіонаті України в Чернігові вся основна команда буде виступати, а по Джимі поки що невідомо. Я останнім часом не спілкувався з нею, був у від'їзді», - зауважив президент Федерації біатлону України.

Про підготовку Джими під керівництвом Велепеца

«У них є комунікація, вона довіряє Урошу, він її по новому відкрив, тому ми і прийняли таке рішення. Я думаю це корисно і словенцям, тому що у них тільки одна спортсменка тренується, для неї Джима - спаринг-партнер. Тому цей тандем працює і ми сподіваємося, що вона повинна ще додати і виступати ще краще, якщо не буде хвороб», - підкреслив Бринзак.

Зазначимо, що жіноча збірна України від 12 липня вирушила на третій тренувальний збір в фінський Вуокатті.

Через проблеми з плечем не полетів з командою капітан Олена Підгрушна.

Чоловіча збірна України в свою чергу незабаром відправиться на збір в австрійський Обертілліах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: