Коронавірус вразив український волейбол менше, ніж німецький

Коронавірус вразив український волейбол менше, ніж німецький
Михайло Мельник задоволений тим, як кризу переносить український клубний волейбол
Фото із соцмереж

Президент Федерації волейболу України радіє, що наразі через кризу серйозно не постраждав жоден український клуб

Федерація волейболу України була змушена завершити чемпіонати України серед чоловіків і жінок у Суперлізі, найвищому дивізіоні достроково, без визначення переможців і призерів.

Українська волейбольна спільнота в цьому не унікальна, адже схожим шляхом пішли більшість європейських федерацій. Натомість першості у вищій, першій і другій лігах дограватимуться з двох причин – через вирішення питань підвищення чи пониження в класі.

«Мене тішить, що досі не оголосив про відмову від участі в наступному чемпіонаті України жоден із клубів Суперліги, – каже «Главкому» очільник Федерації Михайло Мельник. – Хоча, звісно, непросто всім. Нещодавно з’явилася інформація, що криза вже поглинула і призвела до ліквідації чотирьох клубів німецької волейбольної Бундесліги. Хочу вірити, що нас така доля омине, хоча проблем з фінансуванням не вдасться уникнути нікому».

Пана Мельника наразі більше турбує не стан клубного волейболу, як ситуація зі збірними.

«Дуже великим потенціалом володіє наша чоловіча національна команда, – говорить керівник Федерації. – Торік ми вперше в історії дійшли до чвертьфіналу чемпіонату Європи і не перемогли там майбутніх чемпіонів сербів тільки дивом, через відсутність досвіду. Цьогоріч сподівалися розвинути успіх і поборотися за перемогу в Євролізі. Це дало б змогу в майбутньому претендувати на участь у Лізі націй. Але Євроліга як серед чоловіків, так і серед жінок у зв’язку з пандемією скасовані й, відповідно, маємо проблему – чоловіча волейбольна збірна відчуватиме дефіцит ігрової практики. Річ у тім, що у відборі на Євро-2021 команда участі не бере. Туди вона пробилася завдяки виходу в 1/4-ту на торішньому чемпіонаті напряму. Тому будемо шукати варіанти, щоб після виходу з карантину організувати збори і, можливо, провести на нашій території міжнародний турнір».

У нинішніх умовах волейболісти збираються виживати найперше завдяки підтримці спонсорів.

«Було б непогано, якби Верховна Рада нарешті прийняла закон про меценатство, бо інакше ця підтримка надалі залишатиметься невідкритою і ґрунтуватиметься найперше на особистих зв’язках, – пояснює Мельник. – За час своєї діяльності на посаді я залучив близько 5 млн грн спонсорських грошей, хоча до мене в Федерації крім державних грошей, від приватних структур не надходило ні копійки. Та й державне фінансування збільшилося. У 2016 році, коли я прийшов на посаду, з бюджету на потреби волейболістів виділялося 2,8 млн грн. Зараз – 17 млн, хоча просили 23. Зрозуміло, що у зв’язку з кризою цих коштів доведеться зачекати. Але дуже сподіваюся, що фінансування з часом матиме обіцяні об’єми».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: