Кубок світу. Йоганнес Бьо виграє чергову гонку, обігнавши на хвилину Фуркада

Кубок світу. Йоганнес Бьо виграє чергову гонку, обігнавши на хвилину Фуркада
Мартен Фуркад та Йоганнес Бьо

Руслан Ткаленко останню стрільбу закрив з семи пострілів

У французькому Ансі закінчилася чоловіча гонка переслідування в рамках третього етапу кубка світу.

Від України в гонці переслідування взяв участь, на жаль, лише один Руслан Ткаленко, вийшовши аж 60-им.

«Зіркою» гонки став Йоганнес Бьо, який вже з перших секунд намагався закріпити своє лідерство, зокрема випереджаючи титулованого Мартена Фуркада. Так, на першій стрільбі Бьо «відтарабанив» трохи більше ніж за 20 секунд.

На другу стрільбу Бьо прийшов, маючи гандикап майже у півхвилини. Висока швидкість не завадила йому знову відпрацювати чисто. Фуркад показав меншу швидкострільність, хоч і закрив всі мішені. Відставання тепер збільшилося до 36,8 секунди.

Перед підходом до другого вогневого рубежа Руслан Ткаленко програвав більше чотирьох хвилин. На щастя, українець зумів закрити всі мішені чисто.

Першу стійку Бьо відстріляв на відмінно як за показником влучності, так і швидкості. Легендарний Фуркад припустився однієї помилки, що відкинуло його аж на 1:01.6 хвилини. Тактичним противником Мартена став російський біатлоніст Антон Шипулін, відстаючи від свого вічного суперника на секунду.

Ткаленко стійку відпрацював знову чисто. Якби не завал на першій стрільбі, в українця були б усі шанси пробитися до залікової зони. Про це повідомляє galas.te.ua.

Йоганнес Бьо прийшов на останній вогневий рубіж із гандикапом більш ніж у хвилину, що варто двом штрафним колам. Попри це на стійці норвежець знову відпрацював чисто, ставши круглим відмінником. Мартен Фуркад разом з Антоном Шипуліним пішли на коло штрафу.

Переможцем гонки став Йоганнес Бьо, другу сходинку посів титулований Мартен Фуркад, тоді як бронзу виборов росіянин Антон Шипулін.

Руслан Ткаленко посів лише 56-у позицію.

Кубок світу з біатлону сезону-2017/18

Етап в Ансі, Франція

Гонка переслідування, чоловіки

1. Йоганнес Бьо (0 + 0 + 0 + 0) 32:52.7;
2. Мартен Фуркад (0 + 0 + 1 + 1) +1: 01.4;
3. Антон Шипулін (0 + 0 + 0 + 1) +1: 10.5;
...
56. Руслан Ткаленко (3 + 0 + 0 + 2) +6:46.9.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: