На «Кубку Дерюгіної» українські гімнастки вибороли дев'ять нагород

На «Кубку Дерюгіної» українські гімнастки вибороли дев'ять нагород
Фото Федерації гімнастики України

П'ять з них стали золотими, а от єдину медаль на етапі Гран-прі здобула Дяченко

У Києві 15-18 березня відбулися змагання з художньої гімнастики «Кубок Дерюгіної», на яких два золота здобули українські юніорки, а ще три – збірна команда у групових вправах.

На міжнародному турнірі серед юніорок українські гімнастки Христина Погранична та Вікторія Онопрієнко здобули золоту медаль у командній першості.

Українки отримали у сумі 101 бал і випередили росіянок (99,6) і білорусок (93,95).

Окрім того, Погранична кваліфікувалася до всіх чотирьох фіналів і виборола медалі у кожному виді. У вправах з обручем юна гімнастка виграла золото, а у вправах з м’ячем, булавами та стрічкою здобула срібні медалі.

У змаганнях у групових вправах збірна команда України здобула три золота, випередивши команди з Естонії, Латвії й Ізраїлю.

Група у складі Анастасії Возняк, Валерії Юзвяк, Валерії Ханіної, Дар’ї Кобець та Аліни Бихно перемогла у багатоборстві за результатами виступів у двох вправах (36,35) – з п’ятьма обручами та трьома м’ячами і двома скакалками.

Також українська збірна посіла перші сходинки п’єдесталу у фіналах в окремих видах.

У межах «Кубку Дерюгіної» відбувся етап серії Гран-прі, на якому були розіграні п’ять комплектів медалей.

У багатоборстві найкращий результат серед українок продемонструвала Єва Мелещук, посівши четверте місце й опинившись поза п’єдесталом. Єдину медаль для України на етапі Гран-прі здобула Олена Дяченко – гімнастка отримала бронзу за виступ у вправі з обручем.

У змаганнях взяли участь представниці 28 країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: