Російським спортсменам заборонили згадувати у соцмережах про своє громадянство

Російським спортсменам заборонили згадувати у соцмережах про своє громадянство

Паралімпійцям з Росії не можна асоціювати себе зі своєю країною, якщо вони хочуть потрапити у Пхьончхан

Російським паралімпійцям, які мають допуск до кваліфікаційних стартів до Ігор у Пхьончхані під паралімпійських прапором, заборонено публікувати у соціальних мережах повідомлення, у яких вони асоціюють себе зі своєю країною.

Про це повідомила старший тренер паралімпійської збірної Росії з лижних гонок і біатлону Ірина Громова.

Російські лижники та біатлоністи, які претендують на участь у Паралімпійських іграх 2018 року у південнокорейському Пхьончхані, минулого тижня у канадському Кенморі виконали кваліфікаційний норматив. Всього доступ до Ігор, які пройдуть у березні, отримали 34 російських спортсмена.

«Нам не можна використовувати національні кольори, носити прапор, говорити, що ми з Росії. Навіть у соціальних мережах. Так, ми можемо написати що-небудь, але при цьому прапорець поставити не можемо. При цьому нам не можна критикувати, обговорювати прийняте рішення», - сказала Громова.

Тренер розповіла, що багато іноземних спортсменів на змаганнях змінили ставлення до росіян у гіршу сторону.

«Якщо раніше з нашими хлопцями всі спілкувалися нормально, то тепер просто проходять повз», - зазначила вона.

Російські спортсмени через дискваліфікацію Паралімпійського комітету Росії були допущені до кваліфікаційних стартів під прапором Міжнародного паралімпійського комітету (МПК).

Питання їхньої участі у майбутній Паралімпіаді буде вирішене 19 грудня на засіданні виконкому МПК, рішення буде оголошено через три доби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: