Україна подасть заявку на проведення чемпіонату світу з боксу-2019

Україна подасть заявку на проведення чемпіонату світу з боксу-2019

На проведення турніру претендує Київ

Чемпіонат світу-2019 з боксу може пройти в Києві. Федерація боксу України найближчим часом подасть заявку на право проведення турніру. Презентація заявки відбудеться 24 липня на засіданні виконкому Міжнародної федерації боксу (AIBA). Про це на веб-конференції  розповів радник президента ФБУ Дмитро Гайструк. Козирем української заявки стане досвід успішного проведення чемпіонату Європи-2017, який пройшов в Харкові.

«Все залишилися задоволені рівнем організації чемпіонату Європи. Федерація боксу України відчула в собі сили проводити турніри такого рівня. Наступним кроком стане подача заявки на проведення чемпіонату світу-2019 - ліцензійного до Олімпійських ігор в Токіо. 24 липня в Москві на засіданні виконавчого комітету AIBA ми презентуємо нашу заявку ».

За словами Гайструка, позицію України в боротьбі за чемпіонат світу можуть послабити проблеми з допуском на харківський чемпіонат Європи збірної Косово.

«Отримати чемпіонат світу буде важко. Суперники плануються дуже серйозні. На чемпіонаті Європи у нас виникли труднощі з допуском команди з Косово у зв'язку з тим, що Україна не визнає статус Косово як держави. AIBA залишилося дуже задоволена рівнем організації турніру, телевізійною трансляцією, але залишився певний осад від того, що ми не змогли переступити через державні закони і як виняток допустити команду Косово на чемпіонат Європи, який є єдиним відбором на чемпіонат світу. Зараз ми будемо спілкуватися і з AIBA, і з Європейською конфедерацією і зробимо максимально привабливу заявку, щоб отримати право на чемпіонат світу. Ми готові".

За словами Гайструка, бюджет проведення чемпіонату Європи-2017 склав понад 1 млн доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: