Україна подаватиме апеляцію на дискваліфікацію збірної з важкої атлетики

Україна подаватиме апеляцію на дискваліфікацію збірної з важкої атлетики

За даними Федерації важкої атлетики України, у команди тільки два доведені факти прийому допінгу, а не три

Федерація важкої атлетики України планує подавати апеляцію на рішення Міжнародної федерації важкої атлетики (IWF) про відсторонення збірної України від змагань.

У національній Федерації вважають, що в пасиві команди лише два доведені випадки прийому заборонених препаратів, а не три.

За словами представника Федерації важкої атлетики України Аліси Вербняк, наразі немає жодних офіційних листів або заяв, інформує NewsOne.

«Так, Міжнародна федерація розмістила у себе на сайті інформацію про те, що ряд країн дискваліфіковані за порушення. Але нічого про дату, з якої починається дискваліфікація, не сказано. І на який точно термін - не зрозуміло. Тому, не виключаємо можливості поїздки збірної України на чемпіонат світу», - сказала вона.

«Як тільки ми отримаємо якийсь лист - відразу подамо апеляцію. Ми до цього готові. У нас дві позитивні проби на допінг: це Коробка та Давидова», - додала Вербняк.

За її словами, Федерація не подавала апеляцію по цим двом спортсменам, тому що вони вже завершили кар'єру та живуть іншим життям.

«А Юлію Каліну виправдали у спортивному суді у Лозанні. Від 3-х вважається вже дискваліфікація. В принципі, у нас дві», - підсумувала вона.

Нагадаємо, збірна України з важкої атлетики відсторонена від міжнародних змагань через допінг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: