Уряд під час карантину спростив правила проведення спортивних змагань

Уряд під час карантину спростив правила проведення спортивних змагань
Міністр спорту Вадим Гутцайт посприяв. щоб перед Сергієм Бубкою і рештою спортивної спільноти було менше бюрократичних перепон
Фото - Микола Моторний

Зміни повинні усунути бюрократичні перепони в роботі національних федерацій з різних видів спорту

Сьогодні, 22 квітня, на засіданні Кабінету міністрів були внесені зміни до пункту 5 Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади. Це означає, що відтепер правила спортивних змагань не потребуватимуть державної реєстрації. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

«Ці зміни розроблені з метою дерегуляції невластивих функцій Мінмолодьспорту. Державна реєстрація правил спортивних змагань створювала зайвий бюрократичний процес. По суті, правила є нормативно-технічним документом, що включає в себе, окрім умов та порядку визначення результатів й переможців змагань, вимоги до відповідних спортивних споруд та інших спеціально відведених місць, їх технічні характеристики, технічні умови до спеціального обладнання, спортивно-технологічного устаткування та інвентарю, форми спеціального призначення учасників спортивних змагань», - зазначив Вадим Гутцайт.

Міністр також додав, що у кожній міжнародній федерації існує власна форма викладення та структура правил, яку національні федерації не мають права змінювати, а можуть лише здійснити переклад державною мовою.

«Якщо раніше правила подавалися на затвердження до Мінмолодьспорту, а потім наказ відправлявся на процедуру державної реєстрації, то на сьогодні ця бюрократична ланка змінена. Міністерство молоді та спорту отримує правила та погоджує їх відповідно до своєї компетенції. Адже це є нормативно-правовий акт, який спрямований на полегшення формальностей. Таке рішення давно вже очікували національні спортивні федерації та вся спортивна спільнота. Ми також дякуємо Міністерству юстиції за конструктивний підхід у вирішенні цього важливого питання», - наголосив міністр.

Зазначено, що кожен вид спорту має свою специфіку, постійно з'являються нові дисципліни, види змагань, у зв'язку з чим до правил спортивних змагань відповідної міжнародної спортивної федерації часто вносяться зміни.

Скажімо, міжнародною федерацією настільного тенісу на Конгресі до правил спортивних змагань вносяться зміни кожен рік, міжнародною федерацією хокею вносяться доповнення та корегування до правил спортивних змагань з хокею на траві кожних два роки, у водному поло значні зміни до правил спортивних змагань вносяться міжнародною федерацією кожні 3-4 роки, але правки та дрібні зміни – щорічно.

У біатлоні, стрибках на лижах, лижному двоборстві, скелетоні, фігурному катанні, лижних перегонах, шорт-треку та фристайлі міжнародними федераціями зміни до правил змагань вносяться щорічно. У дзюдо на початку кожного року міжнародною федерацією вносяться суттєві доповнення до правил змагань, найчастіше вводяться нові види програм або відміняються старі. І так - майже у кожному виді спорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: