У Києві попрощалися з легендою «Динамо» Олегом Базилевичем (фото)

У Києві попрощалися з легендою «Динамо» Олегом Базилевичем (фото)
Олег Базилевич

Олега Петровича поховали на Байковому кладовищі пліч-о-пліч з іншими динамівцями і його давнім другом - Валерієм Лобановським

На НСК «Олімпійський» попрощалися з екс-гравцем і тренером «Динамо» Олегом Базилевичем, чиє серце зупинилося у вівторок, 16 жовтня.

Символічно, що прощання проходило в Олімпійському дворику НСК «Олімпійський» - стадіоні, який також, по-своєму, довгі роки був його будинком.

Вшанувати пам'ять і проводити в останню путь Олега Базилевича прийшли президент «Динамо» Ігор Суркіс, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, перший віце-президент «Динамо» Віталій Сівков, генеральний директор «Динамо» Резо Чохонелідзе, головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич, тренерський штаб і команда в повному складі, а також ветерани «Динамо», збірних СРСР і України, футболісти, тренери, журналісти і вболівальники.

Після панахиди Олега Петровича поховали на Байковому кладовищі на ділянці 42А, пліч-о-пліч з іншими динамівцями і його давнім другом - Валерієм Лобановським.

Київському «Динамо» Олег Петрович присвятив одні з найкращих років кар'єри гравця та тренера. З 1957-го по 1965-й рік у якості нападника «біло-синіх» він провів 161 матч та забив 53 м`ячі. У якості тренера разом з Валерієм Лобановським очолював легендарне київське «Динамо» середини сімдесятих.

Олег Базилевич у якості гравця виграв у 1961 році перші золоті медалі для київського «Динамо» у чемпіонатах СРСР, а також Кубок СРСР 1964-го року. У якості тренера ставав дворазовим чемпіоном СРСР, володарем Кубка Кубків 1975 та Суперкубка Європи, бронзовим призером Олімпійських ігор 1976-го року.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: