Ще семеро атлетів виконали нормативи на чемпіонат Європи

Ще семеро атлетів виконали нормативи на чемпіонат Європи

У Сумах триває чемпіонат України-2015 з легкої атлетики у приміщенні. Його другий день був найнасиченішим на події – визначилися володарі нагород у 16-ти дисциплінах, тобто у більшій частині програми змагань.

Так як цей чемпіонат України є головним етапом відбору на чемпіонат Європи у приміщенні, який 5-8 березня відбудеться у Празі (Чехія), спортсмени не стали зволікати з виконанням нормативів. Першими це вдалося зробити у п’ятницю Станіславу Маслову (Київська обл.) та Івану Стребкову (Тернопільска обл.), які виявилися найкращими у бігу на 3000 метрів – 7.59,37 та 8.00,37 відповідно.

Час, який входить наразі до десятки найкращих у сезоні у Європі, а також є нормативом до чемпіонату Європи, показала переможниця фінального забігу на 60 метрах з бар’єрами Анна Плотіцина. 8,06 – конкурентки відстали більш ніж на дві десяті.

Високі результати були показані на чотирьохсотметрівках, як у жінок, так і у чоловіків. Представницям слабкої статі можна було не рвати жили, оскільки вже вирішено, що до Праги їх поїде у цьому виді п’ятеро – для участі в естафеті 4х400 м. Проте, переможний результат Наталі Пігіди з Київської області заслуговує на окрему увагу – 52,63 є 11-м у сезоні у світі. А от у чоловіків відразу двом на цій дистанції вдалося виконати празький норматив – сумчанам, новоспеченому чемпіону Євгену Гуцолу (46,72) та срібному призеру Віталію Бутриму (46,83).

17 м 94 см, а це дев’ятий результат сезону у світі, - на стільки у другій спробі штовхнула ядро Галина Облещук з Івано-франківщини. Усього двадцятьма сантиметрами їй поступилася Ольга Голодна (Київська обл.). Обидві атлетки цими показниками заслужили право взяти участь у чемпіонаті Європі. Так само, як дві найсильніші учасниці змагань у стрибках у висоту серед жінок – Оксана Окунєва з Миколаєва та киянка Ірина Геращенко. Окунєва цієї зими вже брала 1.92, а от Геращенко 1.90 у нинішньому сезоні підкорилися вперше.

Завершували програму другого змагального дня спринтери. Як у жінок, так і у чоловіків, фінальні забіги на 60 метрів стали прикрасою чемпіонату. У жінок тріумфувала запоріжанка Олеся Повх – 7,22, усього двома сотими їй поступилася Наталія Погребняк (Харківська обл.). Ще більш напруженішим виявився цей забіг у чоловіків. Лише за допомогою фотофінішу вдалося розподілити по місцях трьох найкращих. У підсумку виграв Сергій Смелик (Київ) – 6,79, такий самий час у срібного призера Романа Кравцова (Запорізька обл.), «бронза» з відставанням у одну соту – у харків’янина Ігоря Бодрова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: