Чемпіонат світу-2018. Хорватія - Англія 2:1. «Шашкові» з боєм проходять англійців на шляху до фіналу

Чемпіонат світу-2018. Хорватія - Англія 2:1. «Шашкові» з боєм проходять англійців на шляху до фіналу
Фото: ФІФА

Збірна Хорватії здобула вольову перемогу над Англією

У другому півфіналі футбольного Чемпіонату світу 2018 року зійшлися збірні, які у плей-офф на двох провели три серії післяматчевих пенальті. Якщо збірна Англії лише одного разу здобула перемогу саме у футбольній лотереї (у матчі проти Колумбії в 1/8 фіналу), то Хорватія весь свій шлях до півфіналу пройшла на серії 11-метрових. 

В 1/8 фіналу підопічні Златко Далича у серії пенальті переграли Данію, в 1/4 фіналу здобули перемогу над росіянами. Були обидві команди близькими вирішити долю переможця у серії пенальті вже між собою. Справа таки дійшла до додаткових 30 хвилин, але до пенальті - ні. Починалося все для збірної Англії доволі добре, команда Саутгейта на думку букмекерів була фаворитом, а на старті поєдинку це довела, забивши вже на п'ятій хвилині першого тайму.

Красивий удар вдався зі штрафного для Кірана Тріпп'є, який перекинув хорватську стінку і поклав снаряд майже у дев'ятку воріт Даніеля Субашича, який дострибнути і парирувати удар не зумів. Після голу Хорватія стала виглядали дещо розгубленою, Англія ж у свою чергу притиснула підопічних Далича біля своїх воріт, намагаючись забити і другий гол. Але не судилося - хорватська збірна вдало зіграла в захисті, перевела подих, зібралася і таки змогла відвести гру від своїх воріт.

Так, звісно до середини тайму дві нагоди мав Гаррі Кейн: одного разу пробив поруч зі стійкою, другий раз двічі постріли нападника парирували Субашич та захисники, але всі ці епізоди сталися вже після того, як арбітр вказав на положення поза грою. Надалі Хорватія до перерви вдало захищалася, втім, сама біля воріт Пікфорда нічого небезпечного не створила: два удари Перішича за дальньої відстані були неточними - команди пішли на перерву.

Старт другого тайму знову пройшов за англійцями, але цього разу швидкий гол вони не забили, а згодом взагалі почали грати за рахунком, віддавши ініціативу супернику. Зробили це вони даремно. Хорватія, хоч і не одразу, але почала діяти на половині поля суперника агресивніше, поступово наближаюсь до воріт Англії. Дальніми ударами ворота Пікфорда намагалися вразити Ракітич і Перішич. але у першому випадку заблокували захисники, у другому м'яч пішов на трибуни.

А на 68-й хвилині підопічні Далича таки зрівняли рахунок: Врсалько у доволі звичайній позиційній атаці вирішив зробити простий навіс у карний, де Перішич вискочив з-за спини Волкера і в стилі Ібрагімовича зрізав м'яч у кут воріт Пікфорда. Після цього голу Хорватія окрилилася і нарешті почала показувати свої найсильніші якості. Англії нічого за такої гри не залишалося, як повністю відійти назад і грати другим номером.

55_01Фото: ФІФА

На 72-й хвилині англійців взагалі врятувала стійка: Перішич підхопив м'яч у карному після помилки англійців, пішов вліво і пробив в дальній кут, влучивши у стійку, а після рикошету Анте Ребич пробив прямо в голкіпера. Практично на всіх ділянках поля збірна Англії почала програвати, але таки втримала нічийний рахунок, перевівши матч у додаткові 30 хвилин. 

У першому екстра-таймі Англія втратила свою найкращу нагоду забити другий гол: Стоунз відгукнувся на подачу з кута пол від партнера, пробив повз Субашича, але на лінії воріт м'яч в останній момент виніс головою Врсалько.  Хорватська збірна відповіла своїм моментом. Маріо Манджукич після класної передачі з лівого флангу вийшов фактично 1 на 1 з Пікфордом, але голкіпер збірної Англії вчасно вийшов з воріт, скоротив кут обстрілу і парирував ногою м'яч на кутовий.

Втім, свого Хорватія таки домоглася: Іван Перішич виграв верхову боротьбу і головою спрямував м'яч до лінії воротарського майданчика, де Маріо Манджукич вискочив з-за захисників і сильним ударом вдруге за матч вразив ворота збірної Англії.

У другому екстра-таймі англійці не втрачали можливість відігратися, однак в атаці у них нічого не виходило. Гравці Хорватії муром стали у захисті, відрізавши всі спроби суперника ще на старті атаки, а догравала матч збірна Англії взагалі без одного гравця, адже травму отримав Кіран Тріпп'єр, а всі заміни Саутгейт вже використав. У підсумку хорвати таки довели справу до перемоги і вийшли у фінал, де зіграють проти команди Франції.

Збірна Англії у свою чергу побореться з командою Бельгії за бронзу. Цікаво, що команди на цьому Чемпіонаті світу зіграють вже вдруге, адже до цього вони зустрічалися на груповій стадії турніру.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

Півфінал

Хорватія - Англія 2:1 (дч)

Голи: 0:1 - Тріпп'єр (5), 1:1 - Перішич (68), 2:1 - Манджукич (109)

Хорватія: Субашич, Ловрен, Стрінич (Піварич, 95), Врсалько, Віда, Ракітич, Брозович, Перішич, Модрич (Бадель, 119), Ребич (Крамарич, 111), Манджукич (Чорлука, 115).

Англія: Пікфорд, Вокер (Варді, 112), Стоунз, Янг (Роуз, 90) Магвайр, Аллі, Лінгард, Стерлінг (Решфорд, 74), Гендерсон (Дайєр, 97), Тріпп'єр, Кейн.

Попередження: Манджукич (48), Вокер (54), Ребич (96)

«Главком»


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Фото: ФІФА
Другим фіналістом Чемпіонату світу-2018 стала збірна Хорватії
Фото взяте з fifa.com
Франція – перший фіналіст Чемпіонату світу 2018 року
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Збірна Хорватії у серії пенальті переграла Росію та пробилася у півфінал турніру
Деле Аллі забив другий гол. Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Збірна Англії у чвертьфіналі впевнено перемогла команду Швеції
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Збірна Франції переграла Уругвай та стала першим півфіналістом турніру
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Збірна Швеції здолала команду Швейцарії та вийшла у чвертьфінал
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Хорватія лише в серії пенальті змогла переграти збірну Данії
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Іспанія - Росія - 1:1 (3:4 по пенальті). Черговий фаворит турніру зазнав фіаско
Панама - Туніс
Туніс переміг Панаму і разом з нею покидає Чемпіонат світу-2018 у Росії
Дата публікації новини: