Чемпіонат світу-2018. Іспанія - Росія - 1:1 (3:4 по пенальті). Черговий фаворит турніру зазнав фіаско

Чемпіонат світу-2018. Іспанія - Росія - 1:1 (3:4 по пенальті). Черговий фаворит турніру зазнав фіаско
Фото: ФІФА

Збірна Іспанії сенсаційно програла команді Росії і вибула з турніру

Збірна Іспанії непереконливо виступила на груповій стадії, показавши не найкращу гру і результати. «Фурія Роха» привернула до себе увагу ще перед стартом турніру, коли у команди за день до початку турніру повністю змінився тренерський штаб - Хулен Лопетегі через переговори з «Реалом» був звільнений з посади головного тренера збірної, а замість нього був призначений спортивний директор Фернандо Єрро.

В групі іспанці у першому турі розписали бойову нічию 3:3 з Португалією, а далі була непереконлива перемога над Іраном та врятована нічия з Марокко. Останні взагалі двічі походу матчу виходили вперед і лише гол Аспаса на 90+2 дозволив іспанцям зачепитися за нічию і вийти з групи.

У плей-офф команда Єрро потрапила на Росію. Тут беззаперечну перевагу звісно віддавали іспанцям, однак і в цьому матчі «Фурія Роха» показала невиразний футбол, який цього разу став «кінцевою зупинкою», адже іспанці сенсаційно програли Росії у серії пенальті, додавши у скарбничку Мундіалю чергову несподіванку.

Хоча починалося для Іспанії все доволі непогано, коли на 12-й хвилині зустрічі автоголом у власні ворота відзначився Ігнашевич: Асенсіо виконав подачу зі штрафного, Рамос у воротарському продавив Ігнашевича і м'яч від ноги Сергія влетів в сітку воріт Акінфєєва.

Надалі збірна Іспанії демонструвала відверто піжонський футбол, катаючи м'яч на половині поля росіян, які всією командою сиділи у захисті. Відсоток володіння м'ячем доходив майже до космічних 80 на 20, однак моментів біля воріт росіян не виникало взагалі. Складалося враження, що Іспанія вже виграє з рахунком 5:0, а до завершення матчу залишалося трохи менше п'яти хвилин.

Ближче до 40-ї хвилини росіяни провели кілька контратак, однак з яких завершилася неточним ударом Головіна. Надалі господарі турніру заробили кутовий, який завершився тим, що Піке у власному карному зіграв рукою. Арбітр все бачив і показав на «точку». Пенальті без проблем реалізував Артем Дзюба - 1:1. Іспанці після голу нарешті взялися за голову і почали атакувати біль гостріше. однак на щось серйозне не вистачило часу і команди пішли на перерву.

.jpg_140Фото: ФІФА

Малюнок гри у другому таймі особливо не змінився. Іспанці возилися з м'ячем на підступах до карного росіян і нічого не могли створити, бодай до акцентованого удару справу довести. Росія у свою чергу зробила повну ставку на захист, забувши навіть про контратаки. Господарі турніру розуміли, що більше таких шансів як пенальті може і не бути, тому грали за рахунком з прицілом на овертайм та серію пенальті.

Реально, перший небезпечний момент у другому таймі іспанці створили лише за шість хвилин до завершення основного часу! Аспас, який вийшов на заміну, поборовся і зробив скидку на Іньєсту, який з лінії штрафного пробив у кут - Акінфєєв команду врятував. Тут же Аспас добивав з гострого кута, але пробив повз ворота.

Росія з першим завданням впоралася і команди пішли на додаткові два тайми по 15 хвилин. На 109-й хвилині Родріго шикарно обіграв Граната, прорвався  у карний та пробив з кута, але і цього разу Акінфєєв врятував свою команду. Другий екстра-тайм команди, як то кажуть, догравали. Іспанія продовжувала домінувати у володінні м'ячем, але росіяни так само потужно грали в захисті. У підсумку справа дійшла до серії пенальті.

Футбольна лотерея... де сильнішими стали підопічні Черчесова. Розпочали серію команди рівно - 2:2. Третій у іспанців бив Коке, який відверто погано пробив ближче до центру - Акінфєєв удар парирував. Далі Рамос та Головін обмінялися голами, а п'ятий удар іспанців знову потягнув голкіпер - не зміг реалізувати пенальті Аспас, який став рятівником у вище згаданому матчі проти Марокко. У підсумку з рахунком 4:3 у серії пенальті перемогла Росія, яка стала черговим чвертьфіналстом турніру.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

1/8 фіналу

Іспанія - Росія 1:1 (3:4 по пен)

Голи: 1:0 - Ігнашевич (12, авт), 1:1 - Дзюба (41, пен)

Іспанія: Де Хеа, Піке, Альба, Начо (Карвахаль, 70), Рамос, Коке, Бускетс, Іско, Сільва (Іньєста, 67), Асенсіо (Родріго, 104), Дієго Коста (Аспас, 80)

Росія: Акінфєєв, Ігнашевич, Кудряшов, Фернандес, Кутєпов, Зобнін, Жирков (Гранат, 46), Самедов (Черишев, 61), Кузяєв (Єрохін, 97), Головін, Дзюба (Смолов, 65)

Попередження: Піке (40), Кутєпов (54), Зобнін (71)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: