Донецький «Донбас» – шестиразовий чемпіон України з хокею

Донецький «Донбас» – шестиразовий чемпіон України з хокею
Нові чемпіони України з хокею. Фото УХЛ

У напруженій боротьбі донеччани здобули перемогу над «Кременчуком» і завоювали золоті медалі

У середу, 28 березня, у Дружківці на льодовій арені «Альтаїр» відбувся п'ятий фінальний поєдинок плей-офф Української хокейної ліги, у якому донеччани здолали «Кременчук» з рахунком 3:0.

Таким чином, фінальна серія чемпіонату УХЛ закінчилася з рахунком 4:1, що дозволило команді Сергія Вітера втретє поспіль виграти золоті медалі національного чемпіонату.

Це вже шостий чемпіонський титул в історії клубу, інформує офіційний сайт Української хокейної ліги.

Позамежне бажання перемогти обидві команди показали ще на старті поєдинку, небезпечно зазіхаючи на ворота супротивника та всіма силами намагаючись відкрити рахунок у матчі, проте Микита Петленко та Богдан Дьяченко надійно обороняли свої ворота.

Під завісу першого періоду донецькій команді вдалося скористатися видаленням Олександра Костюка та, завдяки точному кидку Олександра Костікова, «розмочити» Петленка. На перерву команди вирушили за мінімальної переваги донеччан.

Друга 20-хвилинка подарувала всім уболівальникам масу яскравих моментів і надзвичайну боротьбу – донеччани мчали вперед з бажанням затвердити своє лідерство, а «містяни» намагалися відігратися і вразити ворота голкіпера «Донбасу».

Подвоїти рахунок на табло команда Сергія Вітера змогла вже на екваторі поєдинку, коли Олександр Влад відправив другу шайбу у ворота голкіпера «містян». У свою чергу, кеременчужанам так і не вдалося пробити Дьяченка.

У заключній 20-хвилинці команди дещо збавили швидкості, проте це не зменшило кількість випадів на ворота супротивників. І хоч «містяни» стали впевненіше грати в обороні, але під кінець поєдинку, після рішення Олександра Савицького випустити шостого польового гравця і залишити ворота своєї команди порожніми, Ілля Коренчук відправив третю не шайбу у ворота, встановивши остаточний рахунок у поєдинку.

Українська хокейна ліга

Фінальна серія

«Донбас» - «Кременчук» - 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

1:0 - Костіков (Шпак, Лялька - більш.), 17:43. 2:0 - Влад (Костіков, Лялька - більш.), 30:30. 3:0 - Коренчук (Лялька), 59:17.

«Донбас»: Дьяченко; Лялька (А) - Захаров (К) - Костіков, Влад - Шпак; Савченко - Кузьмик - Коренчук (А), Ігнатенко - Александров; Луговий - Коваленко - Денискін, Жовнір - Ординський; Свищев - Мазур - Мостовий, Григор'єв - Фірсов.

«Кременчук»: Петленко; Бойков (А) - Карпенко (К) - Чернишенко (А), Козачук - Толстушко; Алексанян-Петрович - Костюк - Сенік, Грицьких - Наливайко; Кривошапкін - Гриценко - Шиманський, Савицький - Горлушко; Рубан - Єфимочкін - Чорний, Поліщук.

У цьому сезоні донеччанам вдалося здобути перемогу у 37-ми матчах поспіль, що стало рекордним досягненням в історії національних чемпіонатів України.

Попереднє досягнення також належало донецькому клубу і становило 27 перемог поспіль.

Плей-офф підопічні Сергія Вітера почали з півфіналу, оскільки у регулярному чемпіонаті команда з Донецька посіла перше місце у турнірній таблиці зі 116-ма набраними очками у 40 поєдинках, що також є рекордом національних чемпіонатів.

В 1/2 фіналу «Донбас» зустрівся з МХК «Динамо» та, впевнено обігравши харків'ян з рахунком 3:0 у серії, пройшов до фіналу.

У фінальній серії донеччани зазнали лише однієї поразки від команди з Кременчука з рахунком 3:4, всі інші поєдинки закінчилися перемогами «червоно-чорних».

До цього донеччани завойовували золоті медалі у сезонах-2010/11, -2011/12, -2012/13, -2015/16 і -2016/2017. Цікавим фактом є те, що «Донбас» виграв усі фінальні серії, у яких брав участь.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Фото УХЛ
Українська хокейна ліга. «Донбас» вдруге обіграв «Кременчук» у фінальній серії
Українська хокейна ліга. «Донбас» впевнено переграв «Кременчук»
Українська хокейна ліга. «Донбас» впевнено переграв «Кременчук»
Руслан Забулонов
«Вовки» підсилилися чотирма хокеїстами, а «Донбас» розстався з нападником
Фото: прес-служба УХЛ
Українська хокейна ліга. «Донбас» розгромив «Динамо» у другому матчі півфіналу плей-офф
Фото УХЛ
Українська хокейна ліга. «Кременчук» збирається взяти реванш у «Донбасу»
Антон Рубан. Фото: УХЛ
«Кременчук» підписав форварда, який був не потрібен «Донбасу»
Віталій Лялька. Фото: УХЛ
Форвард «Донбасу» встановив новий рекорд результативності української хокейної ліги
Фото ФХУ
Став відомий розклад матчів Фіналу чотирьох чемпіонату України з хокею серед жінок
Фото УХЛ
Один з аутсайдерів Української хокейної ліги підписав бронзового призера першості
Дата публікації новини: