Коли Коноплянка – найкращий, а Чигринський – чемпіон. Європейські ЗМІ про наших за кордоном

Коли Коноплянка – найкращий, а Чигринський – чемпіон. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Євген Коноплянка. Фото firo

«Главком» пропонує ознайомитися з коментарями іноземних ЗМІ про гру українців

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах.

Увагу шанувальників українських талантів цього разу прикували наші гравці у кількох першостях, насамперед – у Німеччині та Греції.

«Главком» пропонує найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

У чемпіонаті вищої ліги Бельгії команди продовжують боротьбу за свою мету на фінішній прямій сезону. Колектив клубу «Генк», за який виступає українець Руслан Маліновський, черговий матч виграв. Це була домашня перемога над «Андерлехтом» (2:1). Наш півзахисник провів на полі увесь матч, результативними діями не відзначався, проте був одним з найбільш активних у складі свого клубу. Наразі у своїй шістці команд, які ведуть боротьбу за найвищі місця, «Генк» посідає п’яту позицію, маючи 30 балів. Актив Маліновського налічує сім голів та три результативні передачі.  

Автори видання Sporza звертають увагу саме на те, що Руслан награв на більше, ніж просто участь у переможному матчі, й дають до його гри наступний коментар:

1_57

«…Точність його передач склала 85%, і це хороший показник. Маліновський виконав кілька гострих передач, після яких біля воріт суперника виникало справжнє загострення… Міг забити й сам, проте все ж не зміг розгадати загадку голкіпера суперника. Коли ж той був безсилий, влучив у стійку…»

Бек грецького клубу АЕК Дмитро Чигринський на вихідних мав особливий привід для радощів. Справа в тому, що його команда, колектив зі столиці Еллади, Афін, став чемпіоном! Проте наразі – де-факто. Справа в тому, що в Греції триває розгляд протесту ПАОКа. Таким чином, АЕК перервав 23-річну гегемонію «Олімпіакоса» й «Панатінаїкоса», які протягом зазначеного періоду тримали «штурвал» чемпіона в своїх руках. Титул найкращого клубу Греції АЕКу принесла перемога над «Левадіакосом» у 28-му турі Суперліги (2:0). Підопічні Маноло Хіменеса завоювали золоті медалі за два тури до кінця поточної першості. Чигринський вийшов у стартовому складі й зіграв усі 90 хвилин. Зазначмо й те, що АЕК став чемпіоном своєї країни 12-й раз. Для Дмитра Чигринського це сьомий титул чемпіона. Раніше захисник шість разів ставав чемпіоном України. Актив Дмитра в поточному сезоні налічує 27 матчів і один забитий м’яч. 

Колумніст ресурсу Sport24 у своєму матеріалі про звитягу столичного грецького клубу не забуває й про нашого хлопця і його вклад у високий результат АЕКа.

2_43

«…Українець відіграв черговий матч так само класно, як і багато попередніх – без зайвої метушні, надійно й упевнено. Його дотепні передачі й підключення до атак своєї команди вже стали невід’ємним аспектом ігрового малюнка афінян…»

Хавбек клубу вищої ліги Німеччини «Шальке» Євген Коноплянка зумів провести за свій клуб ще один вдалий матч. Після яскравого поєдинку з «Боруссією» з Дортмунда Євген подарував феєрію ще й із «Кельном» (2:2) – Коноплянка відіграв 64 хвилини, за які встиг багато. Обидва голи гостей з Гельзенкірхена організував саме наш хлопець. Коноплянка так «возив» свого  опонента, данського захисника Соренсена, що той був замінений вже в першому таймі… Спочатку Коноплянка втік по лівому флангу й, хоча міг забивати й сам, виконав простріл на партнера, нападника Бриля Емболо. Пізніше Євген вже сам використав свою швидкість і пробив у дальній кут. Наразі Коноплянка встиг забити вже шість голів та віддати п’ять результативних передач. 

Про великий успіх Євгена в цьому поєдинку свідчить реакція на його гру провідних видань Німеччини. Так, автори ресурсу Revier Sport поставили йому найвищу оцінку – одиницю (нагадаємо, що в Німеччині система оцінювання футболістів від більшості країн Старого Світу відрізняється, й тут, наприклад, «сімка» – це показник проваленої футболістом гри). Крім того, дії Коноплянки отримали наступний коментар:

3_36

«…Результативна передача, гол та ще кілька відмінних шансів забити — все це в грі Коноплянки вмістилося в перші 45 хвилин матчу проти «Кельна». Ба, навіть більше – про те, що Коноплянка був блискучим і нестримним, говорить той факт, що його опонента швидко було з поля прибрано, адже наставник суперника не бачив інших варіантів, як нейтралізувати вінгера гостей. Проте цей крок Коноплянку аж ніяк не зупинив! Він продовжував тероризувати оборону суперника, поки не був замінений в середині другої половини зустрічі. Варто сказати, що один лише його забіг на 50 метрів з метою отримати «побачення» з голкіпером опонента вартий величезної уваги та шани. Це була найкраща гра Коно в складі Гельзенкірхена…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Євген Коноплянка. Фото: Getty Images
Коноплянка вперше із серпня забив гол за «Шальке» (відео)
«Шальке» – «Вердер». Фото: Getty Images
Чемпіонат Німеччини. Гол Коноплянки не допоміг «Шальке» перемогти «Вердер»
Красивий гол українця Маліновського у чемпіонаті Бельгії (відео)
Красивий гол українця Маліновського у чемпіонаті Бельгії (відео)
Руслан Маліновський і Євген Макаренко
Маліновський проти Макаренка: у матчі Кубка Бельгії відбулося українське протистояння
«Шальке» - «Генк». Фото:  schalke04.de
Українське дербі в Іспанії: команда Коноплянки перемогла команду Маліновського
ФК «Гент»
Клуби українських футболістів синхронно вийшли у чвертьфінал Кубку Бельгії
Руслан Малиновський
Маліновський допоміг «Генку» переграти «Брюгге» (відео)
Фото sport.be
Команда українця не змогла зіграти свій матч у чемпіонаті Бельгії через падіння трибуни
Руслан Маліновський (у центрі) святкує взяття воріт
Великий бельгійський успіх футбольної України у ЄС. Європейські ЗМІ про українців за кордоном
Дата публікації новини: