Ліга чемпіонів. «Ліон» - «Шахтар» - 2:2. Втрачена перемога (відео)

Ліга чемпіонів. «Ліон» - «Шахтар» - 2:2. Втрачена перемога (відео)
Фото: twitter.com/fcshakhtar

Донецький клуб вів 2:0, але не зміг втримати переможний рахунок

Спостерігати за футбольним матчем без глядачів на трибунах доволі важко. Саме тому Паулу Фонсека напередодні зустрічі з «Ліоном» у Франції і зазначав, що відсутність уболівальників навряд піде на користь його підопічних. «Волів би приїхати сюди на повний стадіон, навіть якщо на трибунах в основному вболівальники «Ліона». Футбол несе особливу атмосферу, арени повинні бути заповнені», - зауважив наставник «гірників».

Чи лукавив тренер, знає тільки він сам. Та все ж, як би там не було, дещо легше грати, коли на тебе не тиснуть прихильники клубу-суперника, на свистять, не підганяють своїх улюбленців. І «Шахтар» розпочав поєдинок доволі спокійно, хоча було видно, що господарі дуже розраховують на швидкий гол.

І вони його ледь не забили. Донеччани у певний момент занадто захопилися атакою, через що пропустили випад Дембеле. Мусса уникнув офсайду та вийшов на «побачення» з П’ятовим. Андрій, у свою чергу, вчасно залишив ворота, скоротивши кут обстрілу, та відбив ногою спробу нападника господарів. За хвилину Фекір намагався дальнім ударом закинути м’яч за комірець воротарю «гірників», але не влучив у площину воріт.

Після того, як «Шахтар» ледь не пропустив м’яч у свої ворота, українська команда заграла агресивніше в атаці. Спочатку Тайсон перевірив пильність Антоні Лопеша потужним ударом здалеку – воротар забрав. За кілька хвилин той же Тайсон віддав пас на хід Майкону, проте він з гострого кута не поцілив у ближній кут – поруч зі стійкою. А на 22-й хвилині Мораес наважився на удар метрів з 25-ти. Вийшло класно і під поперечку, однак Лопеш знову впорався, перевівши м’яч на кутовий.

Гості і надалі виглядали краще у першому таймі. Вони більше володіли ініціативою, грамотніше захищалися. Крім того, швидко «вибухали» та переходили у контратаки. Одна з них завершилася хорошим ударом Марлоса. І знову свою майстерність проявив голкіпер французької команди.

«Ліон» міг піти на перерву, маючи перевагу у рахунку. На 43-й хвилині серія помилок у захисті від «гірників» призвела до того, що Ауар пробив майже напевне. Проте в останній момент під удар кинувся Кривцов, який і перервав політ м’яча. Натомість французька команда пропустила у свої ворота. Ісмаїлі з лівого флангу без опіки прострілив точно на ногу Мораесу. Цього разу господарям не допоміг і воротар.

dsc_9954_03_dsc_0038

Фото ФК «Шахтар»

Отримавши наганяй він свого наставника під час перепочинку, «олімпійці» відразу ж притиснули гостей до їхніх воріт. Степаненко ціною ушкодження зупинив м’яч після удару зі штрафного від Фекіра. А після подачі з кутового господарі навіть забили. Проте, арбітри справедливо скасували взяття воріт, зафіксувавши очевидний офсайд аж у двох футболістів у білій формі.

І вдруге у цьому поєдинку спрацювало правило «не забиваєш ти – забивають тобі». «Гірники» великими силами пішли вперед після того, як Матвієнко відібрав м’яч у суперника. У підсумку сферу у штрафному майданчику отримав Мораес. Напрошувався пас на когось з партнерів у центр карної зони, однак Жуніор вирішив по-своєму і більярдним ударом поцілив точно у дальній кут. Ось таким чином на 55-й хвилині зустрічі «Шахтар» повів у рахунку 2:0.

Усе було добре та йшло до впевненої звитяги «Шахтаря». Поки не сталося незрозуміле. За три хвилини українська команда пропустила двічі. На 70-й хвилині захисники втратили на лінії воротарської зони Дембеле, який скоротив відставання. А вже за дві хвилині цифри на табло зрівнялися. «Олімпійці» довгу атаку завершили кількома прострілами, остання з яких виявилася результативною – відзначився Дюбуа.

Завершальна частина поєдинку рясніла так званими «гойдалками». Тільки-но провалився захист «Шахтаря», і П’ятов неймовірним чином врятував свою команду після удару Дембеле, як Тайсон у відповідь, відірвавшись від опонентів, потужно пробив. Тут уже Лопеш змушений був вступати у гру. Пройшла хвилина, і вже Депай зобов’язаний був виводити «Ліон» вперед, однак під його спроби двічі кинулися у підкатах оборонці.

І все ж, відбившись, саме «гірники» отримали реальний шанс на те, щоб вирвати перемогу. На 90-й хвилині Кайоде завершував ударом хороший пас у штрафний майданчик від партнера. Вже навіть Лопеш не міг нічим допомогти «Ліону», проте його врятувала поперечина домашніх воріт. Отож, «Шахтар» вдруге зіграв унічию у нинішньому розіграші Ліги чемпіонів. І двічі було зафіксовано рахунок 2:2. Тепер на підопічних Паулу Фонсеки чекає надзвичайно важке протистояння з «Манчестер Сіті».

Ліга чемпіонів з футболу

Матч 2-го туру

«Ліон» (Франція) – «Шахтар» (Україна) – 2:2 (0:1)

Голи: 0:1 – Мораес (44), 0:2 – Мораес (55), 1:2 – Дембеле (70), 2:2 – Дюбуа (72)

«Ліон»: Антоні Лопеш, Денаєр, Марсело, Ауар, Дембеле (Корне, 81), Траоре (Депай, 63), Дюбуа, Фекір, Ф. Менді, Ндомбеле (Шейх, 88), Тусар

«Шахтар»: П’ятов, Кривцов, Степаненко, Тайсон, Жуніор Мораес (Кайоде, 83), Марлос (Фернандо, 90+1), Алан Патрік (Коваленко, 75), Матвієнко, Майкон, Ісмаїлі, Ракицький.

Попередження: Фекір (46).

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Фото взято з uefa.com
«Шахтар» попрощався з надіями зіграти у фіналі Ліги чемпіонів у Києві
Паулу Фонсека. Фото: ФК Шахтар
Фонсека: На сьогодні «Гоффенгайм» - найсерйозніший суперник у сезоні
Фото ФК «Шахтар»
«Наполі» – «Шахтар»: чи оформлять донеччани путівку у плей-офф у Неаполі?
Ракицький і Степаненко вийдуть на матч з «Манчестер Сіті» з перших хвилин
Ракицький і Степаненко вийдуть на матч з «Манчестер Сіті» з перших хвилин
Фото ФК «Шахтар»
«Шахтар» стартує у Лізі чемпіонів матчем проти «Гоффенгайму». Анонс зустрічі
Паулу Фонсека. Фото ФК «Шахтар»
Фонсека у костюмі Зорро назвав матч проти «Манчестер Сіті» практично ідеальним
Ліга чемпіонів. «Шахтар» переміг «Манчестер Сіті» і вийшов у плей-офф турніру. Матчі 6-го туру
Ліга чемпіонів. «Шахтар» переміг «Манчестер Сіті» і вийшов у плей-офф турніру. Матчі 6-го туру
Емоційна й історична перемога «Шахтаря» над «Манчестер Сіті» у Харкові: як це було (фотогалерея)
Емоційна й історична перемога «Шахтаря» над «Манчестер Сіті» у Харкові: як це було (фотогалерея)
Ліга чемпіонів. «Ліон» - «Шахтар»: стали відомі стартові склади команд
Ліга чемпіонів. «Ліон» - «Шахтар»: стали відомі стартові склади команд
Дата публікації новини: