Молодіжна збірна України прощається з мріями потрапити на чемпіонат Європи?

Молодіжна збірна України прощається з мріями потрапити на чемпіонат Європи?
Фото ФФУ

Українська «молодіжка» вдома поступилася Англії у відборі на першість континенту 2019 року

Турнірне становище, у яке потрапила молодіжна збірна України з футболу у відборі на чемпіонат Європи, змушувала «синьо-жовтих» грати на перемогу у поєдинку проти не кого-небудь, а збірної Англії, гравці якої минулого року у категорії U-20 стали чемпіонами світу. Нагадаємо, що українці до цього втратили очки у зустрічах з Латвією та Нідерландами, а також розгромили Андорру.

Головний тренер «молодіжки» Олександр Головко ситуацію чудово розумів і наголосив на тому, що його команді вже не можна втрачати бали. І довести його підопічні це  повинні були у листопадових непростих поєдинках з Англією (вдома) та Шотландією (на виїзді). Першим з них, згідно з календарем, було протистояння з англійцями на «Оболонь-Арені» у Києві.

Українці розпочали матч досить активно, заробивши кутовий вже на першій хвилині. Після навісу Зотько ногою намагався пробити, але м’яч з ноги у нього звалився. Гості відповіли буквально через хвилину, коли Лукмен отримав м’яч на лівому фланзі, змістився ближче до центру та пробив. Лунін із цією несильною спробою спокійно впорався.

Такий контрвипад не вплинув на задум команди Головка грати першим номером. Протягом наступних хвилин українці двічі опинялися на ударних позиціях. Спочатку Гуцуляк несильно пробив точно у воротаря, а потім Біленький не влучив у ствір воріт куди більш сильнішим ударом. Натомість, англійці провели результативну атаку. Лунін впорався з потужним ударом Мейтленд-Найлса, але м’яч залишився у гостей і після серії передач потрапив до Соланке. Домінік з-під захисника з лінії штрафної поцілив точно у кут, не залишивши шансів воротарю. Так на 16-й хвилині «молоді леви» вийшли вперед.

«Синьо-жовті» опинилися у певному нокдауні, забувши про напад. Лише наприкінці тайму наші футболісти оговталися від пропущеного м’яча. Зінченко в одному з епізодів з лету пробивав з-за меж штрафного майданчика, але «шкіряний» пролетів поруч зі стійкою. Загалом, українці за перший тайм завдали сім ударів, лише одного разу влучивши у ствір воріт. Крім того, було ще кілька непоганих комбінаційний випадів, але кожного разу не вистачало точного останнього пасу.

dsc_2414old

Фото ФФУ

Очевидно, що у перерві Олександр Головко добряче поговорив зі своїми футболістами, адже на другий тайм ті вийшли надзвичайно зарядженими. Уже на першій хвилині небезпечного удару завдавав Зінченко, та воротар у стрибку забрав м’яч. А через кілька хвилин Бєсєдін, який з’явився на полі у перерві, вийшов фактично віч-на-віч з Ганном. У вирішальний момент Артем наступив на м’яч і пробити сильно і точно не зумів – воротар ногою заблокував кволу спробу удару.

Збірна України продовжувала шукати ключі від воріт гостей. Ударом у стінку з непоганої позиції зі штрафного запам’ятався Зінченко. Але знову, як і у першому таймі, англійці використали контратаку. Грей прорвався лівим флангом і прострілив у воротарський майданчик, де Павло Лук’янчук зрізав м’яч у власні ворота... «Круглий» просто підскочив на нерівному газоні перед захисником, і вже від його ноги полетів у сітку воріт. Після прикрого автоголу на 62-й хвилині «леви» повели з рахунком 2:0.

Власне, на цьому можна було і закінчувати поєдинок. За той час, що залишався до фінального свистка, українці жодного небезпечного моменту не створили. Натомість, англійці ледь не використали вільні зони, які почали з’являтися в обороні. Від розгрому команду Головка врятувало лише те, що нападники кожного разу неточно пробивали під час контратак.

Отож, молодіжна збірна України зазнала першої поразки у кваліфікаційному етапі до чемпіонату Європи 2019 року. Маючи лише п’ять очок, «синьо-жовті» займають четверте місце у групі. На одне очко вони відстають від команди Шотландії, у якої ще дві гри у запасі. На другу позицію мають вийти нідерландці, які на момент написання приймали Андорру, шанси на успіх якої розцінювалися як надзвичайно низькі.

dsc_2512old

Фото ФФУ

Чемпіонат Європи 2019 року з футболу

Кваліфікаційний етап

Україна – Англія – 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 – Соланке (16), 0:2 – Лук’янчук (62, а/гол)

Україна: Лунін, Лук’янчук, Осман, Гуцуляк (Борячук, 66), Вакулко, Коваленко, Шепелєв, Зотько, Зінченко, Біленький (Бєсєдін, 46), Лучкевич.

Попередження: Зотько (52) – Кук (60)

Турнірне становище після матчу Україна - Англія:

44343

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: