Обійшла чемпіонку світу і виграла етап Кубку Північної Америки з фристайлу. Що потрібно знати про українку Ольгу Полюк

Обійшла чемпіонку світу і виграла етап Кубку Північної Америки з фристайлу. Що потрібно знати про українку Ольгу Полюк
Ольга Полюк під час виступу в Пхьончхані

У фіналі учасниця трьох Олімпійських ігор виконала стрибок складністю 3.150 бала

Як відомо, у суботу, 5 січня 2019 року, у США відмінно виступила підопічна закарпатського тренера Енвера Аблаєва Ольга Полюк.

У перших своїх змаганнях у цьому році з фристайлу акробатики українка стала переможницею на Північноамериканському кубку, який відбувся у тамтешньому олімпійському парку у Юті.

Українка у фінальному стрибку набрала 82.84 бала, зовсім трохи випередивши друге місце.

Що потрібно знати про учасницю трьох Олімпійських ігор

Народилася Ольга 15 вересня 1987 року в Хмельницькому. Полюк - член збірної України на зимових Олімпійських іграх 2010 і 2014 років. Майстер спорту України міжнародного класу.

Почала займатися спортивною гімнастикою у 5 років. Успішно виступала на змаганнях Всеукраїнського рівня за рідну Хмельниччину. У 2002 році виконала нормативи Майстра спорту України. У 2004 році Полюк під керівництвом тренерів Юрія Досова та Галини Досової здобула бронзу чемпіонату України.

У 2006 році Ольга посідає друге місце на етапі Кубку Європи (Білорусь) та виборює бронзову нагороду на Чемпіонаті Світу серед юніорів (Росія).

2007 рік – третє місце на Чемпіонаті Світу серед юніорів (Швейцарія).

2008 рік – Ольга Полюк входить до складу збірної команди України з фристайлу, виступає на етапах Кубків Світу.

2009 рік – стає чемпіонкою України, готує нову програму стрибків, виступає на етапах Кубків Світу.

.jpg_214Ольга Полюк

2010 рік – основний старт зимові Олімпійські ігри у Ванкувері (Канада), де Ольга виконувала надскладні стрибки. На жаль не все вдалося й українська спортсменка посіла 19 місце. Повернувшись з Ванкувера в Україну, Полюк доводить свою першість на етапі Кубку Європи та вкотре стає чемпіонкою України. Цього ж року Ольга отримує диплом магістра за спеціальністю фізична реабілітація та фізичне виховання.

У 2011 році Ольга переведена в Рівненську обласну школу вищої спортивної майстерності. Успішно тренується і виступає на етапах Кубку Світу. А у 2014 році Полюк знову бере участь у зимових Олімпійських іграх в Сочі, де показує 15 результат.

У 2014 році Полюк вдруге взяла участь у зимовій Олімпіаді, яка проходила в Сочі. За підсумками кваліфікації українка зайняла 15 місце і не змогла пробитися до фіналу.

Серед нещодавніх результатів можна виділити вдалий виступ на Кубку Європи-2017. На змаганнях, які відбувалися в швейцарському Айроло, українка спочатку завоювала бронзову медаль, а згодом двічі ставала другою. 

У 2017 році Ольга Полюк майже потрапила до дванадцяти фіналістів на Чемпіонаті світу з фристайлу у Сьєрра-Неваді, показавши достойну змагальну програму.

У 2018 році Полюк втретє взяла участь у зимовій Олімпіаді, яка пройшла в Пхьончхані. На жаль, і цього разу українська фристайлістка не змогла показати високий результат. Полюк не змогла пробитися до фіналу змагань з лижної акробатики. Вона завершила першу кваліфікацію на 10-й позиції, що не дало їй путівку у фінал (прохідних місць було шість), проте дало змогу випробувати сили у другій кваліфікації.

У другій вона повторила свій 10-й результат, фінішувавши за підсумками двох кваліфікацій на 16-му місці (проходили до фіналу перші 12).

І ось на початку 2019 року Полюк обійшла чемпіонку світу Ешлі Колдвелл з США і виграла етап Кубку Північної Америки з лижної акробатики в Юті. Зазначимо, що на наступний день Полюк завоювала ще й срібло з результатом 73.71 бала (- 0.24).

Ці п'єдестали стали для українки першими на етапах Кубку Північної Америки з 2009 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: