Прем'єр-ліга України. Динамо вдома на НСК «Олімпійський» розгромило «Маріуполь»

Прем'єр-ліга України. Динамо вдома на НСК «Олімпійський» розгромило «Маріуполь»
Динамо розгромило Маріуполь
Фото: ФК Динамо

Кияни демонструють змістовну гру, завдаючи розгрому «Маріуполю» у чемпіонаті України

У межах 15-го туру вітчизняної Прем’єр-ліги київське «Динамо» вдома на НСК «Олімпійський» приймало «Маріуполь» із однойменного міста на сході України.

З нещодавнього часу протистояння найтитулованішого клубу України з командою, яка чергує виступи у вищому та першому вітчизняних дивізіонах, принципового значення. Уся справа в минулорічній історії, коли «біло-сині» в цілях безпеки відмовилися їхати до Маріуполя на календарний матч чемпіонату, за що згодом нашій команді було зараховано технічну поразку.

А враховуючи, скільки гравців, які є вихованцями «Шахтаря» й виступають у складі приазовців на правах оренди, то кожне відібране очко у «Динамо» є справжнім святом для них.

Порівняно з матчем проти «Ренну», який відбувся трьома днями раніше в межах групового етапу Ліги Європи, у складі «Динамо» відбулося дві зміни. Кендзьору, який відбував дискваліфікацію за вилучення в поєдинку з «Шахтарем»,  замінив Морозюк, а замість Че Че з перших хвилин вийшов Шепелєв. Зазначимо, що до центру оборони повернувся Кадар, який відбув свою триматчеву дискваліфікацію, яку на нього наклав КДК ФФУ.

І позамежна налаштованість команди Олександра Бабича проявилася вже на перших хвилинах, коли спочатку дуже небезпечно пробивав із лінії штрафного майданчика Борячук, а згодом Тищенко своїм ударом струсонув стійку воріт Бойка.

Але потроху ініціатива перейшла до динамівців, які втілили її в забитий м'яч на 33-й хвилині. Після прострілу Миколенка, який отримав дебютний виклик до національної збірної, з лівого флангу Шапаренко пробив у дотик, голкіпер парирував перед собою, і Микола, опинившись першим на добиванні, головою таки спрямував м’яча до сітки. П’ятий гол Шапаренка в останніх чотирьох матчах за «Динамо» в усіх турнірах.

Другий тайм «біло-сині» розпочали набагато активніше, чудово розуміючи, що мінімальний рахунок є доволі хитким. І доволі швидко подвоїли свою перевагу – результатом класно розіграної комбінації став простріл Морозюка з правого флангу та удар у дотик від Вербича. А остаточно добив маріупольців автогол Чоботенка (до речі, вихованця «Динамо», який навіть був капітаном у команді U-19), від якого м’яч відскочив у ворота після сейву голкіпера.

Після цього всі думки гостей були про те, щоб цей матч якомога скоріше завершився, натомість динамівці на куражі продовжували бігти вперед. І на останніх хвилинах збільшили й без того розгромний рахунок – Биков відверто схопив за футболку Шепелєва у штрафному майданчику, арбітр призначив пенальті, а Циганков із 11-метрової позначки пробив без шансів для голкіпера, поціливши точно в дев’ятку.

Таким чином, слідом за впевненою перемогою в Лізі Європи над «Ренном» кияни демонструють змістовну гру, завдаючи розгрому «Маріуполю» й у чемпіонаті України, намагаючись не відпускати задалеко свого головного конкурента в боротьбі за чемпіонство.

Прем'єр-ліга України з футболу

Матч 15-го туру

«Динамо» – «Маріуполь» – 4:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Шапаренко (33), 2:0 - Вербич (57), 3:0 - Чоботенко (63, автогол), 4:0 - Циганков (85, пен.)

«Динамо»: Бойко – Морозюк, Бурда, Кадар, Миколенко – Шепелєв, Буяльський (Че Че, 67), Шапаренко (Сидорчук, 76) – Циганков, Вербич (Супряга. 86), Сідклей.

«Маріуполь»: Гальчук, Тищенко, Чоботенко, Биков, Кирюханцев (Полегенько, 81), Федорчук, Піхальонок, Ігнатенко (Мишньов, 62), Вакула, Зубков, Борячук (Чурко, 71).

За матеріалами fcdynamo.kiev.ua

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: