Тріумф і розчарування для українців у великому фіналі. Європейські ЗМІ про наших за кордоном

Тріумф і розчарування для українців у великому фіналі. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Руслан Маліновський (справа) залишився без титулу

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців за минулий вікенд

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах.

Увагу шанувальників українських талантів цього разу прикували наші гравці у першостях Бельгії та Хорватії.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, тримаючи руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор.

Бек клубу під назвою «Лех», а це команда вищого дивізіону чемпіонату Польщі Екстракласи, колишній захисник львівських «Карпат» Володимир Костевич у черговому матчі за свій клуб відіграв на полі усі 90 хвилин. Його команда записала в свій актив переконливу домашню перемогу над клубом «Лехія» з міста Гданськ з рахунком 3:0. Події розвивалися дуже стрімко, й цього разу ми звернемося до опису деяких моментів поєдинку. Вже на 17-й хвилині Тралка відкрив рахунок у матчі. Перед перервою Гутк’яєр подвоїв перевагу команди Костевича. Важливий для нас факт: через травми своїх виконавців «Лех» використав усі три заміни ще до перерви, тому інший українець, нападник Олексій Хобленко, який гру починав на лаві запасних, шансів з’явитися на полі мав небагато… На рахунку Костевича вже 31 матч за «Лех» із початку сезону, також актив Володимира нараховує чотири гольові передачі. Клуб із Познані набрав 49 очок і займає третю позицію в таблиці про ранги.

Ресурс SportoweFakty виступ Костевича прокоментував наступним чином:

1_55

«…Рівень захисника визначається, в першу чергу, тим, як він виконує свої безпосередні обов’язки. Костевич був скоріше непомітний у атаці, проте в обороні помилок майже не допускав. Саме тому цю гру можна занести йому в актив. Як і всьому клубу з Познані…»

Колишній футболіст «Дніпра» та «Кривбасу», півзахисник Дмитро Льопа, нині заробляє на життя в чемпіонаті вищої ліги Хорватії. В черговому турі його команда зустрічалася з одним із найбільш відомих клубів країни «Хайдуком» із міста Спліт, і свого противника обіграти не зуміла. Матч на полі «Осієка» приніс видовищну нічию. На двох клуби забили шість голів, а матч приніс результат на табло 3:3. Українські вболівальники отримали додатковий привід для гордості за наших у Старому Світі, адже саме Дмитро зробив рахунок 2:1 на 38-й хвилині матчу. Це був другий гол Льопи за «Осієк» з початку кампанії-2017/18. Крім того, в активі Льопи ще й три результативні передачі. Його команда посідає четверту позицію в таблиці про ранги з 43-ма балами в активі.   

Журналісти видання Jutarnji List захоплюються вмінням Дмитра, про яке було відомо ще за часів його виступів у вищій лізі України.

2_41

«…Відмінний постріл із меж штрафного майданчика з відстані приблизно у 30 метрів – удар Льопи з відскоком від землі зі стандартного положення був окрасою не тільки цього матчу, а й усього туру. Цей футболіст вкотре довів, що може забити ледь не з будь-якої позиції – у нього чудовий удар…»

Гол Дмитра Льопи:

Один з найбільш успішних виконавців з українським паспортом за кордоном, хавбек клубу вищого дивізіону Бельгії «Генка» Руслан Маліновський, черговий матч за свій клуб провів на високому рівні. Втім – програв. І поразка ця вельми дошкульна, адже йдеться про фінал Кубка цієї країни. «Генк» поступився «Стандарду» з міста Льєж (0:1). Статистика півзахисника збірної України вражає. Тричі Маліновський наносив удари по воротах безпосередньо зі штрафних ударів, проте в отвір воріт не влучав. Вельми значну небезпеку таїли в собі його передачі від кутового прапорця. Щонайменше в двох випадках, такі паси могли призвести до взяття воріт суперника, проте партнери Руслана забити не змогли. Загалом українець записав у свій актив 88 передач. Проте точність його пасів не найвища – 74%. Маліновський виграв 23 єдиноборства з 35-ти, а це 63%. Для гравця, основна роль якого на полі не руйнування, а спорудження атак на ворота опонента, це дуже хороший показник…. До слова, у складі суперника команди Руслана, клубу під назвою «Стандард», виступає інший українець. Мова про колишнього хавбека «Дніпра» Валерія Лучкевича. Він у фіналі на полі не з’явився, й узагалі не був включений в заявку на матч, проте свою медаль переможця турніру теж заслужив, оскільки брав участь у чотирьох матчах змагання з шести… Наразі в активі Маліновського сім голів та три гольові передачі у 32-х проведених із початку сезону матчах.  

То ж не дивно, що сайт Nieuwsblad здобутки нашого хлопця визнав у вигляді найвищого балу в складі «Генка». Руслан отримав «сімку», а його дії на полі  були охарактеризовані наступним чином:

3_34

«…Найкращий гравець у складі свого клубу. Добре працював із м’ячем, брав участь у більшості атакувальних починань команди. Трохи гірше, ніж зазвичай, виконував стандарти. На 110-й хвилині його замінив Дріс Воутерс…».

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Гол і асист Романа Яремчука принесли перемогу бельгійському «Генту»
Гол і асист Романа Яремчука принесли перемогу бельгійському «Генту»
Руслан Маліновський (справа). Фото sport.be
Результативна передача Маліновського допомогла «Генку» перемогти у матчі чемпіонату Бельгії (відео)
Руслан Малиновський
Маліновський допоміг «Генку» переграти «Брюгге» (відео)
Роман Яремчук. Фото: ФК Гент
Яремчук забив дев’ятий гол за «Гент» у драматичній битві, Маліновський допоміг «Генку» виграти
Руслан Маліновський. Фото: krcgenk.be
Українець Маліновський вивів «Генк» в півфінал Кубка Бельгії (відео)
Руслан Маліновський. Фото ФК «Генк»
Гравця збірної України у Бельгії оштрафували на 800 євро за вилучення
Руслан Маліновський (у центрі) святкує взяття воріт
Великий бельгійський успіх футбольної України у ЄС. Європейські ЗМІ про українців за кордоном
ФК «Гент»
Клуби українських футболістів синхронно вийшли у чвертьфінал Кубку Бельгії
Фото sport.be
Команда українця не змогла зіграти свій матч у чемпіонаті Бельгії через падіння трибуни
Дата публікації новини: