NASA хоче виконати перший в історії запуск ракети з іншої планети

NASA хоче виконати перший в історії запуск ракети з іншої планети

Для досягнення мети управління вже уклало контракт із компанією Lockheed Martin

У NASA серйозно задумалися про запуск ракети не із Землі. Для досягнення мети управління вже уклало контракт із компанією Lockheed Martin на суму майже $200 000 000.

Транспортний засіб називатиметься Mars Ascent Vehicle. Як ви здогадалися, вирушить вона з Марса. У NASA вирішили поєднати з корисним, адже це буде перший в історії запуск з іншої планети, і водночас ракета доставить на Землю образи марсіанського ґрунту.

Зараз на Червоній планеті працює безпілотник Perseverance, який зі змінним успіхом виконує роботи з буріння та видобутку зразків. NASA хочуть, щоб марсохід залишав пробірки з отриманим матеріалом на поверхні. Вчені планують відправити на Марс інший дрон, який збере всі пробірки та разом із ракетою Mars Ascent Vehicle доставить їх на нашу планету.

Посадковий модуль буде відправлено на Червону планету у 2026 році. Таким чином, у NASA та Lockheed Martin залишилося кілька років, щоб спроєктувати, зібрати та протестувати ракету. Контракт на суму $194 000 000 почнуть виконувати цього місяця. Серед проблем, які доведеться вирішити інженерам, відзначають екстремальні температури, пил та загалом інша атмосфера Марса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: