Містечко з казки на схилах Карпат: як на Франківщині будують Гобітхіл

Містечко з казки на схилах Карпат: як на Франківщині будують Гобітхіл

Наразі будують першу і другу черги будиночків, їх планують завершити у липні. Будівництво третьої розпочнуть у жовтні

На Верховині, що на Прикарпатті, будують казкове містечко Гобітхіл. Зараз встановлюють основи будинків, опісля їх засиплять землею та засіють травою.

Згодом поселення буде схоже на село Гобітон, що у Новій Зеландії, зазначає Суспільне.

Конструкції будиночків однакові. Проте всі вони будуть особливими та індивідуальними. Кожен має свого власника. Господар вирішує, як використовувати його, – для себе чи туристів.

Гобітхіл - це поселення гуцульських хобітів з усіма атрибутами держави. Власний герб, прапор, гімн, паспорт та правила. Діятиме в містечку тільки місцева валюта – йо. Її можна буде купити в обміннику на території містечка.

Зі всіма зручностями

У поселенні - будиночки трьох типів – одно-, дво- та трикімнатні. Всередині передбачено всі зручності. Зокрема, кухня та ванна кімната.

За словами Юрія Соломченка, ці конструкції передачають природню рекуперацію повітря:

«Будиночки так влаштовані, що знизу повітря буде заходити, а зверху виходити. Обігрів – це інфрачервоне електричне опалення. Фактично помешкання буде в землі, тож і так буде тепло».

На території Гобітхілу викопають ставки. Там житиме різноманітна риба. Також планують збудувати декілька будиночків на деревах для дітей.

Для зведення міста не зрубали жодного дерев. Наразі будують першу і другу черги будиночків, їх планують завершити у липні. Будівництво третьої розпочнуть у жовтні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: