СБУ підозрює мера Обухова та інших чиновників міськради у відчуженні 1 га землі

СБУ підозрює мера Обухова та інших чиновників міськради у відчуженні 1 га землі
СБУ не називає прізвище мера Обухова, але згідно з інформацією сайту мерії, міським головою Обухова є Олександр Левченко

На майно всіх фігурантів накладено арешт

Служба безпеки України підозрює керівництво Обухівської міської ради Київської області в організації незаконного механізму відчуження з власності територіальної громади 1 га землі.

Про це повідомили у Головному управлінні СБУ в Києві та Київській області.

Оперативники і слідчі ГУ СБУ встановили, що протиправний механізм організували міський голова разом зі своїм заступником, керівниками земельного та юридичного відділів, членами виконкому міськради і депутатом ще одної міськради області.

Під виглядом реалізації в столичному регіоні державних соціальних програм щодо забезпечення житлом учасників бойових дій і внутрішньо переміщених осіб підозрювані вивели із власності громади 1 гектар землі.

Ділянку, оформлену на підставних осіб місцевого обслуговуючого кооперативу, вони передали київському забудовнику під будівництво елітного комерційного житла.

Прибуток від продажу квартир у житловому комплексі мав осісти в кишенях чиновників.

За оцінками експертів, угода заподіяла державі понад 4 млн гривень збитку.

За погодженням із прокуратурою Київської області чиновникам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

На майно всіх фігурантів накладено арешт.

Розпочато процедуру повернення незаконно вилученої земельної ділянки у власність територіальної громади міста.

СБУ не називає прізвище мера Обухова, але згідно з інформацією сайту мерії, міським головою Обухова є Олександр Левченко.

Крім того, підозру оголошено керівнику Української міськради Обухівського району Київської області та його раднику, які створили механізм незаконного відчуження пів гектара землі в Українці, ринкова вартість якої становить 2 млн гривень.

Співробітники СБУ встановили, що радник, перебуваючи у змові з чиновником міськради, придбав недобудову в одній із наймальовничіших частин міста з видом на Дніпро і планував побудувати елітну багатоповерхівку і продати її за комерційною вартістю.

Голосіївський районний суд Києва обрав фігурантам запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт.

Зазначимо, президент Володимир Зеленський призначив Олександра Гомона головою Обухівської районної державної адміністрації Київської області, Валентину Зозулю - головою Баришівської райадміністрації Київської області замість Олега Левченка.

Як повідомлялось,  Голосіївський районний суд Києва наклав арешт на будинок, гараж, три ділянки загальною площею 5,75 га та автомобіль Toyota Land Cruiser Prado 150, які належать міському голові Обухова Олександру Левченку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: