Комплексні роботи із відновлення річки Південний Буг продовжуються

Комплексні роботи із відновлення річки Південний Буг продовжуються

Заплановано завершення розчистки річки Десна та реконструкції берегозакріплювальних споруд

Серед основних робіт, які плануються до виконання у цьому році, Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації називає відновлення гідрологічного та санітарного режимів поверхневих водойм області.

Зокрема, заплановано завершення розчистки річки Десна та реконструкції берегозакріплювальних споруд в межах селища Стрижавка. Про це інформує прес-служба Вінницької ОДА, повідомляє «Главком».

У 2018 році такі роботи виконані на суму 4 018,5 тис. грн. (протяжність – 900 метрів). Русло розчищено від мулових насосів без заглиблення в корінний ґрунт та без змін умов живлення. Укріплені береги. Круті повороти закріплені з метою попередження розмивання. Додатково очищений рукав староріччя довжиною 60 метрів, що покращить водообмін та зменшить цвітіння води. Намул розміщений на картах намиву вздовж берега. Береги сплановані з влаштуванням захисних валів і засіяні багаторічними травами.

У ході проведення робіт виникла потреба у проведенні додаткових робіт, що не передбачені проектно-кошторисною документацією. Зокрема: перепади ґрунту потребують додаткової підсипки, а розбіжність між запроектованою та фактичною шириною русла вимагає доочистки на всю ширину русла з подальшим закріпленням берегів. Вже виготовлена проектно-кошторисна документація.  У 2019 році на ці роботи планується витратити  2152,7 тис. гривень.

Названі роботи є початком комплексних робіт із відновлення річки Південний Буг в межах області.

На 2019 рік заплановані роботи з розчистки самого Південного Бугу в межах селища  Стрижавка, м. Вінниця, м. Хмільник та Хмільницького району. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: