Вінницьку область планують об'єднати в три райони

Вінницьку область планують об'єднати в три райони

Раніше представляли проєкт поділу Вінницької області на п'ять районів

Вінницьку область планують укрупнити в три райони. Цілком проєкт планують завершити до жовтня, коли відбудуться місцеві вибори. Як саме території об'єднають наразі не представлено. 

Про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода і народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін під час онлайн-пресконференції «Місцеве самоврядування та територіальна організація влади: «геолокація» реформи».

«В останній редакції подання облдержадміністрації вінницької передбачається три райони, а не п’ять. Хоча пропозиція про п’ять районів вона так само обговорювалась. Що стосується власне методики і параметрів, вони в принципі, ніколи не приховувались, здається на сайті Децентралізації оприлюднені це мова і про населення там 150 тисяч і так далі», – прокоментував голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Віталій Безгін.

Насправді раніше представляли проєкт поділу Вінницької області на 5 районів.

Попередній план укрупнення, від якого сьогодні відмовилисяПопередній план укрупнення, від якого сьогодні відмовилися

Як виглядатиме новий вид укрупнення наразі не представлено, але реорганізацію планують зробити до чергових місцевих виборів, які мають відбутися у жовтні 2020 року. В кожному новому районі має проживати не менше 150 тисяч людей. На сьогодні Вінницька область поділена 27 адміністративні одиниці.

Шлях до завершення поділу досить складний. На цьому вказує заступник Міністра Мінрегіону В’ячеслав Негода.

«Після затвердження перспективних планів Уряд окремим рішенням має затвердити адміністративні центри і території громад, як передбачено законом. Після цього будуть прийняті фінальні рішення Уряду стосовно субрегіонального рівня – ліквідації старих і утворення нових районів. Потім, щоб розмежувати повноваження, потрібно буде приймати нові редакції базових законів «Про місцеве самоврядування в Україні» і «Про місцеві державні адміністрації». А щоб підкріпити повноваження фінансами, необхідно буде вносити зміни до Бюджетного і Податкового кодексів», – окреслив план подальших кроків реформи В’ячеслав Негода.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: