Генасамблея ООН прийняла міграційний пакт

Генасамблея ООН прийняла міграційний пакт
Засідання Генеральної асамблеї ООН

Документ схвалили 152 держави

Учасники Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку більшістю голосів прийняли пакт про біженців.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Документ 19 грудня схвалили 152 держави. П'ять країн - Угорщина, Ізраїль, Польща, Чехія і Сполучені Штати - виступили проти. Ще 12 членів ООН утрималися, в їх числі - Австрія, Австралія, Болгарія, Італія та Швейцарія.

Документ не має юридично зобов'язуючої сили і не порушує суверенітет держав, які беруть участь в пакті, підкреслила президент Генасамблеї ООН Марія Фернанда Еспіноса.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш привітав ухвалення міграційного пакту.

«Я вірю, що колективна дія заради загального блага є єдиним способом відновити довіру», - підкреслив він.

Сполучені Штати не брали участь в конкретних переговорах по розробці документа. У Німеччині пакт викликав бурхливу дискусію, проте в результаті ФРН проголосувала за його прийняття. У Бельгії наслідком спору про міграційний пакт ООН стала урядова криза.

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН під час засідання у понеділок, 17 грудня, у Нью-Йорку остаточно затвердила міграційний пакт.

Нагадаємо, що ініційований ООН «Всесвітній пакт за безпечну, впорядковану і регульовану міграцію» ухвалили 10 грудня під час конференції в Марокко, однак він ще потребував затвердження Генеральною Асамблеєю ООН.

Так званий Глобальний пакт про безпечну, впорядковану та регульовану міграцію був розроблений під егідою ООН у липні 2018 року. Документ має рекомендаційний характер і юридично необов'язковий.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: