Ілон Маск прилетів в Ізраїль після антисемітського скандалу

Ілон Маск прилетів в Ізраїль після антисемітського скандалу
Під час візиту ізраїльська влада планує привернути увагу Маска до тяжкого становища заручників, утримуваних у Газі, та обговорити зростання антисемітизму
фото з відкритих джерел

Власник соцмережі Х та компанії SpaceX зустрівся з прем'єр-міністром Нетаньягу

Американський мільярдер і винахідник Ілон Маск у понеділок, 27 листопада, прилетів до Ізраїлю. Як повідомили в Офісі Нетаньягу, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу зустрівся з Ілоном Маском. Вони разом відвідали кібуц Кфар-Аза, що постраждав від нападу ХАМАСу 7 жовтня.

«Прем'єр-міністр Нетаньягу продемонстрував Маску жахи різанини в кібуці з подій суботи 7 жовтня. Ілон Маск почув від голови ради Шаар-ха-Негев Йоссі Керена та представника ЦАХАЛу, прессекретаря Ліада Даймонда про різанину в кібуці», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прем'єр-міністр Нетаньягу та Ілон Маск відвідали будинок родини Лібштейнів, де Маск почув історію про героїзм покійного Офіра Лібштейна – голови ради, який був убитий вранці 7 жовтня під час перестрілки з бойовиками, які проникли в кібуц.

Ілон Маск прилетів в Ізраїль після антисемітського скандалу фото 1
фото з відкритих джерел

Після цього прем'єр-міністр і Маск вирушили до будинку сім'ї Ітамарі, де Маск почув про історію сім'ї та чотирирічної дівчинки Ебігейл Ідан, батьків якої вбили, а її вивезли до Гази. У межах угоди між ХАМАСом та Ізраїлем дівчинку звільнили.

Представник прессекретаря ЦАХАЛу показав Маску фотографії, зроблені через кілька днів після різанини
Представник прессекретаря ЦАХАЛу показав Маску фотографії, зроблені через кілька днів після різанини
фото з відкритих джерел

Про візит Маска в Ізраїль також повідомляє Reuters. Літак мільярдера приземлився вранці в Тель-Авіві.

Як пише агенція, під час візиту ізраїльська влада планує привернути увагу Маска до тяжкого становища заручників, утримуваних у Газі, та обговорити зростання антисемітизму.

Візит власника соціальної мережі X збігається з чотириденним перемир'ям у війні Ізраїлю з палестинськими бойовиками ХАМАС у Газі, під час якого 40 із 240 заручників, утримуваних терористами, повернулись до Ізраїлю.

Нагадаємо, Ілон Маск потрапив в антисемітський скандал, унаслідок якого вже кілька всесвітньо відомих компаній, таких як Disney, Apple та інші зупинили свою діяльність у соціальній мережі Twitter та перестали розміщувати рекламу на платформі. Мільярдер підтримав твіт, який звинувачує євреїв у ненависті до білих людей, написавши у відповідь, що це є «фактичною правдою».

Білий дім засудив заяви мільярдера, назвавши їх «огидними». Маск відповів, що він проти антисемітизму та проти всього, що «пропагує ненависть і конфлікт», повторивши свої попередні заяви про те, що X не сприятиме розпалюванню ненависті.

Читайте також: Ілон Маск зустрінеться з президентом Ізраїлю на тлі звинувачень у антисемітизмі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: