Коронавірус загрожує втратою роботи 1,6 млрд людей у світі

Коронавірус загрожує втратою роботи 1,6 млрд людей у світі
Найбільше безробітних прогнозують в Америці, Європі і Центральній Азії

У світі майже половина робочої сили працевлаштована неофіційно, - МОП

Пандемія коронавіруса загрожує у світі близько 1,6 мільярда людей, які працюють неофіційно. Про це йдеться у звіті Міжнародної організації праці, опублікованому напередодні.

За розрахунками МОП, у світі майже половина робочої сили працевлаштована неофіційно. В організації вважають, що такі працівники мають високий ризик втратити роботу в умовах карантину та різних обмежень, запроваджених для протидії коронавірусу.

Міжнародна організація праці у другому кварталі 2020 року прогнозує скорочення кількості працевлаштованого населення світу на 10,5% або 305 мільйонів осіб. Найбільше безробітних прогнозують в Америці, Європі і Центральній Азії.

Як повідомлялося, безробіття в США може досягти рівня Великої депресії.

Пік безробіття під час Великої депресії в США припав на 1933 рік - тоді без роботи залишилося близько 25% працездатного населення країни.

В Україні станом  28 квітня з 12 березня у Державній службі зайнятості зареєструвалося понад 127 тисяч нових безробітних, з яких кожен другий був звільнений з роботи під час карантину. За розрахунками Торгово-промислової палати, кількість безробітних в Україні через карантин зросла до 1,3 мільйона людей.

Також в Україні третина людей продовжує працювати під час карантину у звичному режимі, третина працює дистанційно, ще третина пішли у відпустку і 4% залишилася без роботи. 

Напередодні уряд виділив додаткові мільярди для підтримки безробітних.

Раніше повідомлялося, за місяць карантину в Україні «армія» безробітних збільшилася удесятеро.

Також через масові звернення у Центрах зайнятості колапс. Вони завалені заявами.

В Україні на ринку праці зникли майже всі нові вакансії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: